Сега и за първи път от началото на коронавирусната епидемия

...
Сега и за първи път от началото на коронавирусната епидемия
Коментари Харесай

В Италия за първи път дишат спокойно

Сега и за първи път от началото на коронавирусната зараза Италия има повече респиратори за изкуствено дишане, в сравнение с са инфектираните с ковид пациенти в интензивните отделения, съобщи Доменико Аркури, комисар за изключителната обстановка в опазването на здравето, представен от Българска телеграфна агенция.

" Това ни дава сили да продължаваме ", сподели Аркури пред публицисти.

В момента към 2500 пациенти се намират в интензивни отделения поради заразяване с ковид.

Аркури показа " тъгата, с която всяка вечер трябваше да решаваме къде да изпратим тези принадлежности, които в последна сметка избавят животи ", когато не е имало задоволително апарати за изкуствено дишане за всички нуждаещи се от тях.

" Ще нося това със себе си цялостен живот и не поисквам никому да изпита " алтернативата да избира коя болница се нуждае от тях, добави той. Броят на пациентите в интензивните отделения на италианските лечебни заведения понижава няколко следващи дни.

Италия е страната с максимален брой жертви в Европа от началото на епидемията, като смъртните случаи са над 24 000. През първите седмици болните затрупаха лечебните заведения, изключително в северната част на страната, където бяха регистрирани множеството случаи на болестта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР