Седмото издание на испанския Gastrofestival бе открито на 23 януари

...
Седмото издание на испанския Gastrofestival бе открито на 23 януари
Коментари Харесай

Големият кулинарен фестивал Изяж Мадрид започна

Седмото издание на испанския Gastrofestival бе намерено на 23 януари и ще продължи до 7 февруари. Мотото тази година е Изяж Мадрид и в кулинарната стратегия са включени разнообразни начинания.

От този понеделник, 25 януари, музеят Прадо в Мадрид ще предлага на посетителите безвъзмездна обиколка на тематика Маса с завивка. Показани ще бъдат картини на кулинарна тема, най-вече натюрморти.

Произведенията на изкуството ще дадат ясна визия за традициите по подреждането на масата, употребяваните принадлежности и типичната кухня в обособените географски райони на Испания.

Събитията към Gastrofestival са проведени и промотирани от Международния кулинарен конгрес Madrid Fusion и кметството в Мадрид.

Много известни готвачи ще вземат присъединяване в кулинарния фестивал, като показват последните си хрумвания и прогнози за новите артикули и кулинарни техники. С това Мадрид ще се трансформира в международна столица на кулинарията за няколко дни.

В Gastrofestival ще могат да се включат ще се включат и частниците във втората по величина туристическа борса в света Fitur.

Своите артикули ще показват и над 400 компании, институции и заведения за храна от целия свят. По-голямата част от проведените събития ще са със свободен вход.

 Испанска кухня

Център на кулинарния фестивал ще бъде културният център Conde Duque. Там се приготвят кино цикъл, арт уъркшопове за деца и възрастни, концерти, като свързващият детайл постоянно е храната.

Колективът Cultivo и пост-рок групата Jardin de la Croix ще сервират за дегустация четири занаятчийски испански сирена в композиция с разнообразни бири Alhambra Reserva 1925.

Програмата тази година включва и Вечеря със звездите, в която готвачи от интернационалната сцена ще гостуват в разнообразни мадридски заведения за хранене и ще подготвят разнообразни ястия с фокус върху трюфелите.

От платформата за доставки на храна по домовете Deliveroo провеждат конкурс за най-хубаво ястие, като премията за спечелилия ще е 150 евро.

В Националният музей на романтизма ще се организира чаена гала от XIX век с включена дегустация на разнообразни типове чай.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР