Седмокласниците, които са изкарали 100 точки на тазгодишното национално външно

...
Седмокласниците, които са изкарали 100 точки на тазгодишното национално външно
Коментари Харесай

Тройно повече седмокласници със 100 точки

Седмокласниците, които са изкарали 100 точки на тазгодишното национално външно оценяване по математика, са 3 пъти повече по отношение на миналогодишния випуск. Тази година без неточност са се справили 349 възпитаници, до момента в който предходната година са били 141.

Това е една от аргументите тази година междинните резултати да са по-високи по отношение на изпита през 2019 година, уточни Евгения Костадинова. Тази година приблизително учениците са изкарали 36, 33 точки, до момента в който предходната са били 33,62.

По математика резултатите са по-добри и тъй като учениците са се справили по-добре и на двата вида задания – с отворени и затворени. Според Костадинова са имали по-голяма мотивация да вземат решение задания със свободен отговор.

Все отново съгласно просветителният министър Красимир Вълчев обезпокоително ниските резултати по математика остават. „ Има увеличение на резултатите. Училищата с ниски резултати от предходните години  са ги намалили.

Поставени са целиви стойности пред учебните заведения с ниски резултати и те не са ги оправдали. За тяхно благополучие имат опрощение с отдалеченото образование. ”, съобщи той.

По български език и литература пък резултатите са малко по-лоши. Учениците са изкрали 53,06 точки, до момента в който предходната година са били 51, 06. Тази година по български език и литература имат по-висока осъществимост на затворените въпроси, до момента в който на отворените са се затруднили повече.

Пълните отличници също са по-малко. Миналата година са били 16, до момента в който тази колкото да 8.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР