Седмият най-богат човек в света според списъка на Forbes 2023

...
Седмият най-богат човек в света според списъка на Forbes 2023
Коментари Харесай

Гейтс загуби няколко милиона, след като купи акции в най-голямата пивоварна в света

Седмият най-богат човек в света съгласно листата на Forbes 2023 Бил Гейст изгуби милиони долари от една от последните си вложения.

Богатството на Гейст се дължи главно на Microsoft Corp., която той основа и управлява в продължение на десетилетия, преди да се пенсионира през 2008 година Оттогава той се концентрира върху вложението в частни корпорации и обществено търгувани компании.

През фискалното второ тримесечие на 2023 година Гейтс е закупил над 1,7 милиона акции на Anheuser-Busch - производител на известни марки бира. Сред продуктите му е и известната марка Corona. Седалището на компанията е в Брюксел. Anheuser-Busch InBev е най-голямата пивоварна в света и една от най-големите компании за алкохол в света.

Как се стига до загубата:

Инвестиционният фонд на Бил Гейтс купи 1,7 милиона акции на Anheuser-Busch InBev, откакто компанията претърпя няколко месеца на несъгласия и спад на цените на акциите. Фондът на фондацията на Бил и Мелинда Гейтс купил акциите, оценени на към 95 милиона $, през последното тримесечие, съгласно декларация на SEC.

През последните няколко месеца Anheuser-Busch InBev разпалва разногласия откакто нае транссексуален инфлуенсър и медийна звезда Дилън Мълвани, с цел да популяризира Bud Light в Instagram. Това докара до утежняване на известността на белгийската пивоварна в Съединени американски щати, като доста видни персони приканиха за протест на напитката Bud Light.

Представянето на Anheuser-Busch InBev през 2023-а

Приходите на AB InBev в Съединени американски щати през второто тримесечие се сринаха с 10,5%, поради намаляващия размер на продажбите на Bud Light. Основната облага на компанията спадна с 28,2%, до момента в който общият размер на продажбите се срина с 1,4% в международен мащаб на годишна база през последното тримесечие.

И въпреки всичко диброто световно наличие на компанията съумява да компенсира загубите от Съединени американски щати. Общите й доходи се покачиха със 7,2% през годината.

AB InBev имаше за цел да се дистанцира от обявата на Дилън Мълвани в обществените мрежи след разногласието, който също беше неприветлив за доста хора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР