Седем здравословни практики в начина на живот могат да играят

...
Седем здравословни практики в начина на живот могат да играят
Коментари Харесай

7 средства за борба с развитието на деменция

Седем здравословни практики в метода на живот могат да играят роля за понижаване на риска от деменция при хора с най-високо генетично влечение се споделя в проучване, оповестено в онлайн изданието на Neurology, здравното списание на Американската академия по неврология, представено от zdrave.to.

Седемте фактора за сърдечносъдово и мозъчно здраве, известни като Life's Simple 7 (Житейските елементарни 7 - най-лесните и необятно известни 7 правила за здравословен живот) на Американската сърдечна асоциация, са:

да сте активни; да се храните балансирано; да отслабнете, в случай че сте с наднормено тегло; да не пушите; да поддържате здравословно кръвно налягане; да контролирате холестерола; да поддържате здравословни равнища на кръвната захар.
„ Тези здравословни привички в Life's Simple 7 са свързани с по-нисък риск от деменция като цяло, само че не е несъмнено дали същото важи и за хора с висок генетичен риск “, споделя създателят на проучването доктор Адриен Тин от Медицинския център на Университета на Мисисипи в Джаксън. " Добрата вест е, че даже хора, които са изложени на най-голям генетичен риск, по-здравословният метод на живот евентуално ще ги защищити от деменция.”

Проучването разгледало живота на 8823 души с европейски генезис и 2738 африканци, които били проследени в продължение на 30 години. Хората са били със междинна възраст 54 година при започване на изследването.

Изследователите пресметнали оценките на генетичния риск при започване на изследването, употребявайки статистически данни за заболяването на Алцхаймер.

Участниците с европейски генезис били разграничени на пет групи, а тези с африканско родословие на три групи, въз основа на генетични рискови резултати. Групата с най-голям генетичен риск включвала хора, които имат най-малко едно копие на разновидността на APOE гена, обвързван с заболяването на Алцхаймер, APOE e4.

От тези с европейски генезис 27,9% са имали вид APOE e4, до момента в който от африканците 40,4% са били с този генетичен вид. До края на изследването обаче 1603 европейци са развили деменция, както и 631 души с африкански генезис.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР