Седем станаха жертвите на наводнението и последвалото свлачище на италианския

...
Седем станаха жертвите на наводнението и последвалото свлачище на италианския
Коментари Харесай

Броят на жертвите на свлачището в Италия расте, издирването на оцелели продължава

Седем станаха жертвите на наводнението и последвалото свлачище на италианския остров Иския. Това заяви префектът на Неапол, Клаудио Паломба. Загиналите са разпознати, измежду тях има две деца и едно новородено.

Издирването продължава по вода и суша, защото 5-има са в неопределеност. Сред търсените има и българи, само че от българското външно министерство към момента няма публично доказана информация за тяхното положение. В събота в резултат на проливни дъждове остров Иския беше наводнен. Най-тежко пострада пристанищното градче Казам Ичола Терме, където се образува свлачище. По-късно беше оповестено изключително състояние. Над 200 бяха евакуирани. Според данните доста от къщите са построени нелегално и са изложени на риск от разрушение при бедствия.

Правителството към този момент отпусна пакет от 2 млн. евро за възстановяване от вредите. Предвидено е и опрощаване на налозите на локалните до края на годината. Премиерът Джорджа Мелони възнамерява да посети острова. В обичайна си неделна проповед папа Франциск се помоли за потърпевшите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР