Седем са кандидатите за кмет на община Благоевград за предстоящия

...
Седем са кандидатите за кмет на община Благоевград за предстоящия
Коментари Харесай

Седем са кандидатите за кмет на Благоевград

Седем са претендентите за кмет на община Благоевград за идния непълен избор на 27 юни, сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят на Общинската изборна комисия /ОИК/ Мартин Бусаров. Трима от тях са издигнати от инициативни комитети, а останалите четирима са партийни.

В предизборната конкуренция се включват като претенденти, издигнати от инициативни комитети, досегашният кмет Румен Томов, досегашният ръководител на Общински съвет - Благоевград Андон Тодоров, както и Людмила Костадинова.

Партийните претенденти са Илко Стоянов от политическа партия "Има подобен народ "; доктор Виктория Каракостова-Нешева от "Демократична България - Обединение "; Цвета Рангелова е претендентът за кмет на община Благоевград от партия "Възраждане " и Стефан Делиов от коалиция "Ние, Гражданите ".

Частичните избори за кмет на община Благоевград са на 27 юни. Предизборната акция стартира на 6 юни, уточни Мартин Бусаров.

До частичния избор в Благоевград се стигна, откакто предходният кмет Румен Томов беше отхвърлен поради неспазване на наредба на Закона за локалното самоуправление и локалната администрация. Месец след встъпването му в служба като кмет на Благоевград до ОИК беше подаден сигнал от предшественика му Атанас Камбитов по отношение на неспазената наредба.

На свое съвещание ОИК взе решение и приключи пълномощията на Томов, което беше обжалвано в съда. Година и половина след локалния избор, Върховния административен съд взе решение по проблема, с което дефинитивно бяха прекъснати пълномощията на Румен Томов като кмет на община Благоевград.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР