Седем пъти повече опити нелегални имигранти да влязат у нас

...
Седем пъти повече опити нелегални имигранти да влязат у нас
Коментари Харесай

Все повече мигранти се опитват да влязат нелегално у нас

Седем пъти повече опити незаконни имигранти да влязат у нас нелегално през българо-турската граница регистрира Министерство на вътрешните работи за първите четири месеца на година, по отношение на същия интервал на 2020-а. От ведомството осведомят, че граничните служители на реда не са позволили 3978 незаконни имигранти да влязат в страната.

Униформените са задържали 147 души, като 120 от тях отвън зоните на граничните пунктове. Най-много били чужденците от Сирия, Афганистан и Ирак.

От началото на годината опитите на незаконните имигранти на българо-гръцката граница доближават 12 пъти повече спрямо 2020-та година. Граничните служители на реда не са позволили 2213 индивида, всички те се върнали назад навътре в Гърция. Задържани били 97 души/28 - на Граничен контролно-пропусквателен пункт, 69 - отвън зоните на ГКПП/.

Пак за първите 4 месеца на тази година на излаз на държавната граница граничните служители на реда са задържали 449 жители на трети страни, което съставлява нарастване с повече от 5 пъти по отношение на същия интервал на 2020 година

Най-много са арестуваните при опит да преминат на излаз българо-сръбската граница - 358. Преобладават лицата от Афганистан, Сирия и Мароко, като множеството от тях били арестувани в страната и са регистрирани.

От Министерство на вътрешните работи осведомят, че служебният заместник-вътрешен министър Венцислав Катинов е бил на работно посещаване в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево, където се е срещнал с организацията на работата на " Гранична полиция ". Той подчертал, че наред с обезпечаването на почтени избори, ефикасната защита на държавната граница е главен приоритет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР