Себастиан Фетел (Ферари“) на практика спечели битката за второто място

...
Себастиан Фетел (Ферари“) на практика спечели битката за второто място
Коментари Харесай

Фетел спаси второто място във Формула 1

Себастиан Фетел („ Ферари “) на процедура завоюва борбата за второто място в класирането при водачите във Формула 1 и предотврати цялостния монопол на „ Мерцедес “ в шампионата. Последната задача на първенците бе да класират втория си водач Валтери Ботас като подгласник, само че финландецът се провали още на старта на Гран при на Бразилия. Той пропиля първата си стартова позиция като се огъна под офанзивата на Фетел и му съобщи водачеството още на първия завой.

До финала нямаше разбърквания в борбата за върха.

Кими Райконен пък обезпечи двоен подиум за „ Ферари “ с третото си място, до момента в който Люис Хамилтън направи страхотна езда и от последната позиция на старта се добра до четвърта на финала.

„ Бях най-бързият и можех да печеля “, съобщи първенецът, на който не стигна време, с цел да нападна колите пред него. Така Фетел увечили на 22 точки задатъка си пред Ботас преди последния кръг в Абу Даби след 2 седмици.

Междувременно от лагера на „ Уилямс “ изтече информацията, че Роберт Кубица към този момент е подписал контракт с отбора за идващия сезон. Полякът ще се завърне във Формула 1 шест години след злополуката на рали край Генуа, която за малко не му коства живота.

32-годишният водач се чака да размени оттеглящия се Фелипе Маса като съотборник на младия канадец Ланс Строл. Завръщането му на пистата ще е на тестванията в Абу Даби незабавно след края на сезона.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР