Сдружението, подпомагащо малкия и среден бизнес Обединени Бизнес Клубове“, вече

...
Сдружението, подпомагащо малкия и среден бизнес Обединени Бизнес Клубове“, вече
Коментари Харесай

Бизнес сдружение помага на фирми да усвояват директно средства от ЕС

Сдружението, подпомагащо дребния и междинен бизнес „ Обединени Бизнес Клубове “, към този момент има посланичество във Велико Търново. Членовете му в народен мащаб са над 2000, а в остарялата столица са към 10. Още над 40 души обмислят да се включат в неправителствената организация. Това оповестиха в сряда ръководителят на организацията Веселин Халачев и координаторът за района Венелин Готев.

„ Обединени бизнес клубове” оказва помощ на българския бизнес да търси пазари и нововъведения, както и непосредствено финансиране за активността си от Брюксел, твърди Веселин Халачев.

Според него едно от главните провокации пред българския бизнес, по време на европредседателството, е да направи по този начин, че Европа да го чуе и да го види. Организацията ще организира и втори Балкански бизнес конгрес, за който се чакат над 400 компании от Балканите. Към момента заявление са подали 150.

„ По отношение усвояването на евро средства България е относително добре, когато приказваме за европейските стратегии, ръководени на национално равнище. Това са Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “, Програмата за развиване на селските региони. Но сме на последно място по повод усвояването на средства, за които се кандидатства непосредствено в Брюксел. Това са 192 стратегии. Няма да спра да моля към българския бизнес да бъде по-активен, тъй като посредством тези стратегии в страната ни до 2020 година могат да влязат спомагателни 10 милиарда Веселин Халачев.

По думите му сега има предприемачи от България, които са се възползвали от първия стадий за кандидатстване, който предлага на компаниите до 50 000 евро за маркетингово изследване преди реализацията на новаторски артикул. Парите се отпускат безплатно и не са обвързани със наложителна реализация на предстоящ бизнес, показа Веселин Халачев.

Родният бизнес е на доста положително равнище, има и най-модерната техника, тъй като късно се възползвахме от евросредствата и сме оборудвани с най-новото. Но ни трябват пазари и с помощта на европредседателството ни ще имаме опция да излезем на открито, фирмите ни да образуват надеждни бъдещи партньорства за правене на взаимен бизнес. Подобни партньорства са късмет България да усвои в допълнение към 10 милиарда евро до 2020 година от Брюксел, уверени са още от сдружението.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР