Сдружение на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за туризма”

...
Сдружение на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за туризма”
Коментари Харесай

Туризмът иска незабавно въвеждане на зелени сертификати, за да не се затварят бизнеси

Сдружение на туроператорите и туристическите сътрудници „ Обединение Бъдеще за туризма” упорства за неотложно въвеждане на зелени документи, с цел да няма повече затворени бизнеси. Това се споделя в протестното им писмо изпратено до служебния кабинет и министъра на туризма Стела Балтоваи предоставено на медиите.

Туристическият отрасъл желае да бъде анулирана заповедта на шефа на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев, в частта, която не разрешава проведените туристически пътувания от 14 октомври.

От Сдружението смятат, че възбраната е доказателство за безсилието на държавното управление на Стефан Янев за справяне с пандемията. Заложник на това изтощение е туристическият бранш, споделят от организацията.

„ Абсурдно е всеки български жител да има достъп до всички утвърдени ваксини и в това време да се затварят бизнеси, поради незадоволителната имунизационна акция. Разбираме, че отводът от въвеждането на наложителни зелени документи за достъп до разнообразни обществени, обществени и развлекателни услуги , каквато е практиката в цяла Европа, е избирателен ход, само че ръководещите би трябвало да знаят, че преди политиката е стопанската система, с цел да съществува страната ”, заявава Павлина Илиева, ръководител на СТТА ОБТ.

От Сдружението упорстват държавното управление да вкара един работещ модел или да копира европейската процедура.

За последната година и 7 месецатуристическият отрасъл е работил единствено 5 месеца. Бизнесът не може да съществува, да устоя чиновници и да заплаща налози със спорадично отваряне и затваряне. Затова считаме, че зелените документи са единственото работещо решение в сегашния миг, показват от организацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР