САЩ и Филипините се опитват да попречат на Китай да

...
САЩ и Филипините се опитват да попречат на Китай да
Коментари Харесай

Двете страни, които опитват да попречат на Китай да заеме водеща роля в добива на никел

САЩ и Филипините се пробват да попречат на Китай да заеме водеща роля в добива и преработката на никел, предава Bloomberg. Метелът е от решаващо значение за батериите на електрически автомобили и от ден на ден страни безусловно ламтят за него.

Според осведомени, една от обсъжданите ограничения против евентуална доминация на Пекин е тристранно съглашение, посредством което Филипините ще доставят първични материали за никел, Съединени американски щати ще дават финансиране, а трета страна като Япония, Южна Корея или Австралия ще предложи технологията, нужна за размразяване и пречистване.
 Евтин никел от Индонезия залива пазара и това е проблем
Евтин никел от Индонезия залива пазара и това е проблем

За малко повече от десетилетие страната усили деветкратно производството си в мините

Дискусиите се организират на фона на възходящата угриженост на Съединени американски щати по отношение на преобладаващата позиция на Китай в преработката на никел в Индонезия. Страната е най-големият снабдител на минерала.

Според прогнози на специалисти, първичното търсене на метала, който обичайно се употребява за произвеждане на неръждаема стомана, ще нарасне с към една трета до 4,4 милиона тона годишно до 2030-а година.
 Снимка 566065
Източник:

Евтиният никел от Индонезия, който залива пазара

Към днешна дата Индонезия е виновна за над половината от международните доставки на този значим детайл.

Възходът на страната като водещ състезател в международната никелова промишленост, се оказва незабравим. Доминацията на страната идва макар общата опозиция от страна на Европейски Съюз посредством Световната комерсиална организация.

За малко повече от десетилетие Индонезия напълно трансформира бизнеса си за експорт на никел - страната усили деветкратно производството си в мините. Тя и Китай в този момент създават към 70% от общото предложение на никел в света. Конкурентите им в Австралия и на други места са застрашени от евентуално излизане от бизнеса.

Индонезия употребява сила от въглища, с цел да добива огромна част от своя никел, което оставя огромен въглероден отпечатък. Има и изказвания за обезлесяване, замърсяване и загуба на биоразнообразие, произлизащи основно от отчет на американската организация с нестопанска цел Climate Rights International.
 Индонезия желае до 2 години да обезпечава 65% от износа на никел в света
Държавата, която желае до 2 години да обезпечава 65% от износа на никел в света

В страната, която е 4-та по население, се строи и най-големият в света цех за никел
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР