Сдружение Бъдеще за децата партнира на Община Казанлък в нов

...
Сдружение Бъдеще за децата партнира на Община Казанлък в нов
Коментари Харесай

Kazanlak.Com / Новини “Бъдеще за децата“ и Община Казанлък стартират нов социален проект

Сдружение " Бъдеще за децата " партнира на Община Казанлък в нов обществен план - „ Социално-икономическа интеграция и усъвършенстван достъп до обучение в община Казанлък “

Община Казанлък сполучливо кандидатства и получи утвърждение за осъществяване на интегриран план „ Социално-икономическа интеграция и усъвършенстван достъп до обучение в община Казанлък “.

Проектът има за цел работа за интензивно включване в икономическия и обществен живот на уязвими групи, хора в риск и/или жертва на дискриминация, хора, населяващи територии, в това число селски и изолирани региони, елементи от обитаеми места, в които е налице централизация на проблеми, създаващи риск от беднотия, обществено изключване и маргинализация (висока безработица, ниски приходи, стеснен достъп до обществени услуги, териториална сегрегация, пространствена изолираност и др.).

В рамките на три години екипът на Сдружение „ Бъдеще за децата “ съумя да сътвори и развие работеща новаторска обществена услуга в поддръжка на деца и фамилии от рискови групи. Нарекохме я Детска къща. Това се случи с помощта на план „ Шанс за всяко дете – адаптиране и използване на програмата Сигурен старт в България “ по стратегия „ Силата на фамилията и общността “, финансирана от Фондация „ Лале “ и Фондация „ ОУК “ /от 2019 го 2022г./ До актуалният миг Детската къща работи като спомагателна услуга в поддръжка на Центъра за социална поддръжка, който организацията ръководи, а планът на сдружението към Фондация „ Лале “ завърши напълно неотдавна – 31.03.2022г.

Благодарение на интегрирания план „ Социално-икономическа интеграция и усъвършенстван достъп до обучение в община Казанлък “, с изключение на резистентност на този общностен център в село Горно Черковище ще бъдат основани още три такива „ Къщи на фамилията “ - в гр. Казанлък, гр. Крън, и с. Ръжена, в които ще се обезпечи обществена и здравна поддръжка на общностите, посредством посещаване и работа на място със обществен служащ, психолог, възпитател, експерт здравни грижи, обществен помощник, ромски посредник. За извършване на дейностите  ще бъдат разкрити  15 нови краткотрайни работни места за експерти и спомагателен личен състав. 

За да споделят своя опит и пътя през, който са минали, от сдружението проведоха въвеждащо образование на новия и млад екип на Къщите и заетите лица в плана. През миналата седмица в границите на два следващи дни, „ Бъдеще за децата “ бяха домакини на срещите с госпожа Мария Петкова, шеф на. Нейната задача, роля и посещение в сдружението и Казанлък, бе да запознае екипа със същността и функционалността на тези Къщички. Именно тя е индивидът, който се бори толкоз доста, с цел да обезпечи финансиране и опция, те да се случат в България. Госпожа Петкова описа за пътя дотук с доста ентусиазъм, малко отчаяние и приключи с доста мотивиращи думи към участниците. 

Какво следва?През тази седмица екипът ще се запознае със системата на Закрила на детето, общинска тактика, по какъв начин работят координационните механизми на работа и взаимоотношение сред всички институции и структури, имащи отношение по закрилата на детето; ще научат повече за работата на обществените услуги на територията на община Казанлък. За през днешния ден 20-ти април /сряда/ е планувано да се организира, проведено посещаване на Детската къща в с. Горно Черковище.

Как съдружие „ Бъдеще за децата “ разви концепцията на Детска къща?! И повече информация за проект  „ Социално-икономическа интеграция и усъвършенстван достъп до обучение в община Казанлък “, можете да прочетете на и.

От екипът на сдружението допълват, че ще споделят вести и информация за дейностите, работата и тяхната роля в интегрирания план в формалните им канали – уебсайт, страница в обществената мрежа Фейсбук и mailingNews.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР