Сделката за Брекзит, потвърдена часове преди Коледа, измести и темата

...
Сделката за Брекзит, потвърдена часове преди Коледа, измести и темата
Коментари Харесай

Поздравление в Брюксел: Честит Брекзит

Сделката за Брекзит, доказана часове преди Коледа, измести и тематиката за пандемията, и даже насладата от Рождество в Брюксел. Всички в сърцето на Европа, които са били виновни за провеждането на договарянията, се поздравяваха в коледната нощ не с „ Честито Рождество ”, а с „ Честит Брекзит ”.

И за Брюксел, и за Лондон, тематика № 1 на Коледа за заключенията от „ развода “.

В коледното си послание, излъчено в „ Туитър “, английският министър председател Борис Джонсън сподели копие от документа, което назова коледен подарък. „ Споразумение, които ще дадат сигурност на бизнеса, пътуващите и всички вложители в нашата страна от 1 януари “, означи Джонсън.

Председателят на Европейска комисия – Урсула фон дер Лайен дефинира договорката като „ почтена “ и „ уравновесена “.

Англия избра излизане от Европейски Съюз с референдум на 23 юни 2016. Сделката беше реализирана след 10 месеца мъчителни договаряния през 2020 година Препъникамък в последната част от договарянията бяха въпросите за риболова и разпоредбите за бизнес.

Главният договарящ на Европейския съюз за Брекзит – Мишел Барние, ще запознае посланиците от съюза с детайлите по отношение на комерсиалното съглашение, реализирано с Англия.

Сделката планува търговията сред Евросъюза и Обединеното кралство да се прави без мита и квоти, а комерсиалните разногласия ще се позволяват от самостоятелен арбитраж. Британският парламент ще гласоподава съглашението на 30 декември. То би трябвало да бъде утвърдено и от Европейския парламент, само че няма възможност това да се случи до Нова година, отбелязва Би Би Си.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР