Сделката е поредното доказателство за успехите на дистрибуцията.Micro Focus International

...
Сделката е поредното доказателство за успехите на дистрибуцията.Micro Focus International
Коментари Харесай

SUSE сменя собственика си

Сделката е следващото доказателство за триумфите на дистрибуцията.
Micro Focus International PLC разгласи решението си да продаде групата зад Линукс дистрибуцията SUSE Linux за сумата от $2.535 на компанията за частни финансови вложения EQT Partners AB.

Сделката идва четири години след придобиването на SUSE от Micr Focus в договорка за $1.2 милиарда от Attachmate Group Inc. Очаква се договорката да бъде затворена до началото на идната година.

SUSE води началото си от далечната 1992 като първата Линукс дистрибуция, ориентирана към предприятията. За последната година, SUSE генерират оперативна облага от $98.7 милиона и 303 милиона $ от продажби. По-голямата част от облагите на групата идват от огромни корпоративни клиенти като Daimler AG и Office Depot, напомня Reuters.

Очаква се SUSE да получи сериозна поддръжка в лицето на новия си притежател. В диалог с Reuters, Йоханес Рейчъл, сътрудник на EQT споделя, че компанията ще помогне за наемането на в допълнение инженери и създаването на по-голям набор от артикули. Особен акцент, съгласно нея, ще бъде подложен над разширение на предложенията, ориентирани към хибридните облачни пространства.

Повече запаси значи, че SUSE ще бъдат въоръжени с повече доводи в съперничеството им с конкуренцията в Линукс сегмента – Red Hat и Canonical. Двете компании също имат съществени апетити към клауд сегмента в търсене на нови благоприятни условия за облага.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР