На работно посещение в Атина ще бъде днес премиерът Николай

...
На работно посещение в Атина ще бъде днес премиерът Николай
Коментари Харесай

`Работно посещение на Николай Денков в Атина

На работно посещаване в Атина ще бъде през днешния ден министър председателят Николай Денков, съпроводен от министрите на финансите, на околната среда, превоза и на енергетиката.

В Гръцката столица Денков ще разисква с сътрудника си Кириакос Мицотакис  превъзмогването на отрицателните последствия от войната в Украйна за стопанската система, енергетиката и сигурността. Двамата ще  прегледат и вероятностите за задълбочаване на двустранното съдействие.

Гърция е стратегически сътрудник за страната ни при диверсификацията на газовите доставки посредством новият интерконектор, по който от предходната година тече азерското синьо гориво. България е  акционер и в изграждащия се до Александруполис терминал за полутечен газ, той  е част от тактиката за превозване на суровината до страните от района с благоприятни условия за предпазване на количества  в газохранилището в Чирен, чието уголемение стартира преди дни. 

Транспортната съгласуваност в подтекста на построяването на нужната инфраструктура, също ще е във фокуса на днешните диалози сред Денков и Мицотакис в Атина.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР