Считам определено, че действията на ДКК уронват престижа на Министерството

...
Считам определено, че действията на ДКК уронват престижа на Министерството
Коментари Харесай

Везиева маха тримата от ГЕРБ в ръководството на ДКК |

Считам несъмнено, че дейностите на ДКК уронват престижа на Министерството на стопанската система, както и дават явен сигнал, че този състав не желае да бъде изменен моделът на ръководство на сдружението. Това съобщи министърът на стопанската система Даниела Везиева на брифинг по проблема с ДКК.

Тримата членове на Съвета на шефовете на сдружението Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска, които гласоподаваха за освобождението на изпълнителния шеф Ваня Караганева, ще бъдат освободени. Според министъра шефката на ДКК не е отстранена по разпоредбите и към момента заема поста си.

" Може би решението за освобождението им е закъсняло, само че когато аз станах министър, организирах среща с тях, те ми обясниха, че предходното ръководство е било обвързвано с предписание от страна на министрите, било им е налагано взимане на избрани решения. Подадох ръка да работим дружно, тъй като би трябвало да има последователност, и считах, че техният опит би бил добра добавена стойност за изчистване на имиджа на ДКК и във връзка с усвояването на 500 млн. лв. за язовирите, и за държавния комплекс, и за „ Дунарит “, разяснява Везиева.

Тя изясни, че ще им изиска оставките, тъй като съветът на шефовете е изнесъл изказвания, които не дават отговор на истината - декларацията, която е подписала изпълнителната директорка, че била в служебни или трудови правни отношения, както и че с контракта за адвокатски услуги е нанесла вреда.

" Изненадах се от медийната им акция - при първото служебно държавно управление тогава ДКК нямаха уебсайт, очевидно не са смятали, че би трябвало да осведомят за всички процедури, които се текли. Но в този момент, когато ние се борим да създадем процесите транспарантни и законни, този медиен интерес им служи за нещо. За какво - очевидно ще стане ясно след време. Но желае ми се към техния апел да сезират Европейската прокуратура за това какво е направила изпълнителната директорка, да включат и тематиките, които ние видяхме - за язовирите, за държавния комплекс, по какъв начин са сключвани контракти с търговски сдружения, които да дават адвокатски услуги - тематики, за които биха били по този начин положителни и тях да ги включат ", уточни Везиева.

Икономическият министър добави, че не се тормози от инспекции, а от метода, по който се изнася погрешна информация. Според нея е имало опити за удар върху военнопромишления комплекс.

" Всичките клевети, които се пробваха да създадат, не са от изгода от никого ", разяснява Везиева и добави - " Всеки един опит да окаляме този бизнес ще коства на страната прекомерно доста. "

Вече тече процедура по желание и одобрение на нови членове в съвета на шефовете.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР