Сблъсъкът между Интер и Барселона от груповата фаза на Шампионската

...
Сблъсъкът между Интер и Барселона от груповата фаза на Шампионската
Коментари Харесай

Лапорта ще уведоми лично УЕФА заради спорните отсъждания на ВАР срещу Интер

Сблъсъкът сред Интер и Барселона от груповата фаза на Шампионската лига по-рано тази седмица беше помрачена от някои противоречиви съдийства отсъждани от страна както на основния рефер Славко Винчич, по този начин и на помощниците му от ВАР.

Мачът приключи при резултат 1:0 в интерес на „ нерадзурите “ на „ Джузепе Меаца “, като на Барселона беше анулиран гол, като в същото време испанците имаха искания на два пъти да бъде отсъдена дузпа в тяхна изгода. Имаше и обстановка за евентуален червен картон за Хакан Чалханоолу, който също не беше показан от рефера.

След загубата излязоха информации, че Барса възнамерява да подаде публична тъжба до УЕФА, с цел да изрази безпокойството си от събитията от мача, изключително във връзка с решенията на ВАР. Барселона в последна сметка реши да не подава публична тъжба.

Според „ Mundo Deportivo “ обаче президентът на каталунците Жоан Лапорта самичък ще предприеме дейности, с цел да уведоми УЕФА за опасения на клуба по отношение на обстановката. Твърди се, че той ще изпрати публично писмо или ще организира телефонен диалог с президента на УЕФА Александър Чеферин, в което възнамерява да изрази загрижеността си по отношение на спорните отсъждания на системата ВАР от мача против Интер.

Лапорта желае да съобщи на Чеферин, че Блаугранас са обезпокоени по-специално от държанието на съдията Пол ван Бокел, който отговаряше точно за системата ВАР, изключително откакто той също не им даде дузпа в мача против Байерн Мюнхен предишния месец.

В момента Барселона са трети в група „ C “ на Шампионската лига и съществува опцията да не успее да стигне до елиминациите за втора поредна година, в случай че не успее да победи още веднъж Интер в идващия мач на „ Спотифай Камп Ноу “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР