Създаването на зона за сигурност в района на турско-сирийската граница

...
Създаването на зона за сигурност в района на турско-сирийската граница
Коментари Харесай

Путин и Ердоган обсъдиха „сирийския въпрос“ СНИМКИ

Създаването на зона за сигурност в региона на турско-сирийската граница ще способства за запазването на целостта на Сирия. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на взаимна конференция с турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган , съобщи ТАСС, представена от ДарикНюз.

Разбираме безпокойството на Турция, обвързвано с обезпечаването на сигурността на южните й граници , считаме, че това са законни ползи на Република Турция, уточни Путин.

По думите му по време на днешните диалози турският водач " задоволително в детайли и заинтригувано " е разяснил позицията си по този въпрос.

 Путин и Ердоган

Изхождаме от това, че основаването на зона за сигурност по южните граници на Турция ще бъде положително изискване за обезпечаването на териториалната целокупност на самата Сирия , акцентира президентът на Руската федерация, като означи, че Москва поддържа дейностите, ориентирани към деескалация на напрежението в тази зона. На договаряния в Анкара на 7 август турски и американски военни представители се договориха за основаване на взаимен действен център в Турция за съгласуване на установяването на зона за сигурност в Северна Сирия.

Руският президент уточни през днешния ден, че Т урция носи огромен товар, обвързван с приемането на над 3 милиона сирийски бежанци.

Всъщност нормализирането на обстановката на територията на Сирия е обвързвано с връщането на доста хора в родината им: над 300 хиляди бежанци са се върнали по родните си места , сподели Путин.

 Путин и Ердоган

Според съветския държавен основната задача при разрешаването на сирийския въпро с е стабилизирането на ситуацията и обезпечаването на реализацията на процеса за политическо разрешаване на рецесията.

По време на диалозите ни с Ердоган главно внимание бе отделено на обстановката в Сирия. Русия и Турция тясно си сътрудничат в границите на Астанинския формат с присъединяване на Иран. Според нас този формат е най-ефективният механизъм за разрешаването на сирийската рецесия.

Смятаме, че на този стадий най-важно е да се съсредоточим върху окончателната стабилизация на обстановката " на суша ", уточни Путин.

Той сподели още, че се надява конституционната комисия на Сирия да стартира работа в най-скоро време, осведоми ТАСС.

 Путин и Ердоган БГНЕС
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР