Създаването на условия за онлайн пиратство да стане престъпление, наказуемо

...
Създаването на условия за онлайн пиратство да стане престъпление, наказуемо
Коментари Харесай

Предложение: До шест години затвор за стопаните на торент сайтове

Създаването на условия за онлайн пиратство да стане закононарушение, наказуемо с до шест години затвор и санкция до 10 хиляди лв.. Това плануват предлагани от Министерството на правораздаването промени в Наказателния кодекс.

С смяната се цели наказателно гонене на хората, които основават и стопанисват уеб сайтове с пиратско наличие - торент тракери, уебплатформи, чат групи в приложения за онлайн замяна на пиратско съдържаниe.

„ Не се планува наказателно гонене на обособените консуматори на пиратски творби “, прецизират категорично от правосъдното министерство. Целта е отбраната на авторското право от незаконни похищения.

Междувременно министърът на правораздаването Крум Зарков посети нарушителите в Софийския централен затвор. Той и шефът на Групово дело „ Изпълнение на наказванията “ гл. Комисар Ивайло Йорданов инспектираха изискванията, при които живеят лишените от независимост там.
 Krum Zarkov Zatvor MP Крум Зарков преглежда библиотеката на Софийския централен затвор.
Зарков и Йорданов се срещнаха и със свещеника на пандиза отец Сергей, който направлява духовно пандизчиите, и разгледаха библиотеката и фитнес-залата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР