Създава се усещане, което ми напомня за исторически рефлекс от

...
Създава се усещане, което ми напомня за исторически рефлекс от
Коментари Харесай

Новаков: Брюксел не е класен ръководител

" Създава се чувство, което ми припомня за исторически инстикт от края на предишния век – това, че отвън София заседава огромният брат и чакаме да ни насърчи или накаже. Странно ми е да гледаме на Брюксел като класния началник, би трябвало да бъдем със самочувствие ". С тези думи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков разяснява настояванията Европа да огледа на протичащото се у нас и обсъждането на страната ни в Комисията за цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) към Европейския парламент. 

Новаков разгласи, че България не е първата страна, която е обсъждана в комисията, нямало да бъде и последната. Преди това дебатите е имало за Испания, Гърция и Полша. По думите му е доста значимо да се посочват ясно политическите такъми на критикуващите България евродепутати. " Не може да се изважда рутинно европейско съвещание, като съвещание за рецензии към страната ни ", безапелационен бе Новаков.

Евродепутатът прикани да спрат внушенията, че България ще спре да съществува на 23 септември, когато се чака отчет за всички страни в Европейски Съюз.  " От тук насетне механизъм за наблюдаване ще има във всички европейски страни ", сподели Новаков и акцентира, че отчет по остарелия механизъм за България не се готви. Той изясни, че досегашният механизъм е бил въведен едностранно от Европейска комисия, а в този момент когато желае да се анулира пита Европейския парламент и Европейски съвет. Именно Съвета към момента не е удостоверил дали да се спре мониторинга.

Относно появилата се информация, че Доналд Туск е отказал поддръжка за премиера Бойко Борисов, която да се изрази в позиция на ЕНП, Новаков разгласи, че не са търсили помощ и не знае за сходна самодейност. " Туск не е сравнявал Борисов с деспот. Не ми е известно някой да е желал поддръжка. Нямам спомен да сме ходили да желаеме отбрана и някой да ни пази ", разгласи той. 

За недоволството у нас пък попита: " Що за тирания е тази, която предизвиква хората да стачкуват към този момент над 60 дни ". За мненията, че има репресирани, тъй като стачкуват, Новаков отвърна: " Твърдението, че човек, който отиде на митингите, след това се лишава от права и свободи, не оказва помощ на самите митинги ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР