Създателят и директор на международния филмов фестивал София Филм Фест“

...
Създателят и директор на международния филмов фестивал София Филм Фест“
Коментари Харесай

Директорът на София филм фест Стефан Китанов получи орден на Британската империя от крал Чарлз III

Създателят и шеф на интернационалния кино фестивал „ София Филм Фест “ Стефан Китанов е почетен с оценката Почетен член на Ордена на Британската империя (MBE) от крал Чарлз III. Това стана ясно от известие на английското посолство в София.

Китанов получава званието за „ основни заслуги за популяризирането на английското кино в България в продължение на над 30 години “.

Китанов е създател на Рок Филм Фест и Мюзик Филм Фест, които по-късно прерастват в София Филм Фест. Преди да се заеме с кино фестивалите, той е шеф на Дома на киното. През годините има изяви като продуцент на филми ( " Страсти по Леа ", " Рапсодия в бяло " ), член е на Европейската кино академия и е бил жури на световноизвестни кино фестивали - във Венеция, Кан, Карлови Вари, Москва, Франкфурт.

„ Работата ми с Британския съвет в София, както и 7-месечният ми престой във Англия през 1993 и 1994 година със стипендия на Британския съвет, са в основата на всичко, което съумях да осъществявам от 1992 насам “, сподели Китанов.

Освен него е почетен и Валентин Въльовски, който получава Медала на Британската имеприя (BEM) за „ подсилване на британско-българските връзки “. Той в продължение на 30 години е развивал и поддържал градината на резиденцията на Британското посолство в София.

Чарлз III застана отпред на Обединеното кралство след гибелта на майка му кралица Елизабет II, която беше кралица в продължение на 70 години.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР