Създателите на популярното приложение за комуникация WhatsApp разкриха плановете си

...
Създателите на популярното приложение за комуникация WhatsApp разкриха плановете си
Коментари Харесай

WhatsApp изтеглят приложението си за Windows Phone и BlackBerry OS

Създателите на известното приложение за връзка WhatsApp разкриха проектите си да се концентрират върху най-популярните мобилни платформи. Това значи, че последователно WhatsApp ще спрат поддръжката за по-старите операционни системи за смарт телефони, написа Digital.bg.

Решението не е изненадващо, защото прекомерно малко хора употребяват по-старите платформи, а в това време поддръжката за тях изисква спомагателни запаси и ангажирането на човешки запас, разяснява Engadget.

Aко сте притежател на смарт телефон с Windows Phone или BlackBerry OS ще е добре да научите, че WhatsApp няма да е налична за вас до няколко дни. Приложението за платформите ще бъде изтеглено от компанията в последния ден на годината и от 1 януари няма да е налично за потребителите.

След тази дата WhatsApp няма да поддържа идентифициране на сегашен потрeбител с Windows Phone или BlackBerry OS, както и регистрация на нов акаунт.

Единственият вид да работите с приложението е да преминете към други мобилни платформи като Android и iOS.

Спирането на поддръжката на WhatsApp за Windows Phone или BlackBerry OS е сигурна гаранция, че броя на хората, които употребяват тези операционни системи ще продължи да понижава. В момента те имат най-малък пазарен дял и е единствено въпрос на време да спрат да съществуват, настояват специалисти.

Няма да е изненадващо, в случай че и други известни приложения последват образеца на WhatsApp.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР