Американските астронавтки Лоръл О`Хара и Джазмин Могбели излязоха в открития

...
Американските астронавтки Лоръл О`Хара и Джазмин Могбели излязоха в открития
Коментари Харесай

Две астронавтки на НАСА излязоха в открития Космос

Американските астронавтки Лоръл О`Хара и Джазмин Могбели излязоха в открития Космос от Международната галактическа станция, с цел да изпълнят няколко задания, заяви уеб сайтът на НАСА.

Очаква се работата на О`Хара и Могбели отвън орбиталната станция да продължи към шест часа и половина. По време на излизането си двете астронавтки би трябвало да демонтират модул с електроника и да заменят един от държачите на слънчевите панели.

Първоначално излизания в открития космос бяха планувани за 12 и 20 октомври, само че бяха отсрочени няколко пъти по разнообразни аргументи, измежду които разбор на обстановката с теча от съветския лабораторен модул " Наука ", за който Роскосмос заяви на 9 октомври.

Лоръл О`Хара и Джазмин Могбели трябваше да излязат отвън Международната галактическа станция на 30 октомври, само че галактическата им разходка беше отсрочена с два дни, с цел да им бъде предоставено повече време да се приготвят за идната работа.

До момента е имало единствено три излизания в открития космос с присъединяване единствено на дами от екипажа, като всички те са осъществени от едни и същи астронавтки на НАСА - Кристина Кук и Джесика Миър през 2019 и 2020 година


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР