Създател на фейк видеа в YouTube, използвал кадри от "Междузвездни

...
Създател на фейк видеа в YouTube, използвал кадри от "Междузвездни
Коментари Харесай

Lucasfilm нае известен YouTube автор на фейк видеа по Междузвездни войни - slava.bg

Създател на фалшив видеа в YouTube, употребявал фрагменти от "Междузвездни войни ", беше нает от компанията за специфични резултати на "Lucasfilm ", заяви Военновъздушни сили. Авторът, прочут като Шамук в мрежата, направил мощно усещане на дъщерното сдружение на "Walt Disney Studios ", учредено от режисьора Джордж Лукас през 1971 година, което е основало специфичните резултати във франчайза "Междузвездни войни ", с видеозаписите "дийп фалшив " и получил оферта за работа в нея. Той приел и по-рано тази година се включил към ILM (Industrial Light and Magic).

В едно от своите творения Шамук манипулирал фрагменти на Марк Хамил с ролята на Люк Скайуокър от финала на втори сезон на "Мандалорианецът ". Според мнозина почитатели на филмовата галактическа сага работата му е по-добра от тази на ILM. Хамил, който в този момент е на 69 година, бе едвам на 32 година, когато излезе "Завръщането на джедаите ".

Шамук разгласява в YouTube от 2019 година, само че същинското име и полът му не са обществено известни, предава Българска телеграфна агенция. По-рано този месец създателят заяви в уеб страницата за видео шерване, че се е включил към екипа на компанията за образни резултати.

Технологията, употребена за подмладяване и на героинята на Кари Фишър - принцеса Лея в спин-офа "Rogue One: История от Междузвездни войни " от 2016 година, се употребява за основаване на безапелационно, въпреки и изцяло измислено видеосъдържание и постоянно се ползва за дезинформация.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР