Съюзът на издателите в България протестира остро срещу поведението на

...
Съюзът на издателите в България протестира остро срещу поведението на
Коментари Харесай

Недопустимо е властта да отговаря на въпрос със заплаха, обявиха от съюза на издателите

Съюзът на издателите в България стачкува остро против държанието на народния представител от ГЕРБ Антон Тодоров, който заплаши в ефир водещия на Нова телевизия Виктор Николаев, се споделя в позиция на организацията на нейния уебсайт.

" Ние имаме вяра, че работата на публицистите е да задават въпроси и да упорстват за отговори, когато политиците не ги дават. Недопустимо е представител на властта да дава отговор на въпрос със опасност. Подобна експанзия е удар против всички медии, които слагат преди всичко публичния интерес ", се показва в позицията.

С нея съюзът на издателите в България показва своята взаимност с Виктор Николаев и с всички български публицисти, които не стопират да задават въпроси. " Ролята на медиите е да осведомят своите читатели и фенове и да притискат всички политици да бъдат транспарантни, отчетни и да дават отговор за дейностите си ", се споделя още в текста.

Посочва се също, че не е задоволително депутат от ръководеща партия да се държи по този метод и това да остава без последствия. " Подобно държание уронва престижа на институцията Народно заседание. Очакваме нито един представител на политическите сили да не си разрешава повече да заплашва публицисти поради това, че си правят работата ", приключва позицията на съюза, в който членуват издателите на " Капитал ", " Капитал Дейли ", dnevnik.bg, вестник " Сега ", списание Клуб " Z ", clubz.bg, Mediapool.bg, списание " Мениджър ", в. " Бряг " – Русе, в. " Посоки " – Плевен, в. " Силистренски бряг ", в. " Новините глас " – Ловеч, списанията АMICA, L’EUROPEO, ABITARE, BRAVACASA, MAX и QM, вестник " Топ вести " и информативен уебсайт www.topnovini.bg, ПОД ТЕПЕТО и КАПАНА.БГ и Faktor.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР