Съюзът на демократичните сили (СДС) повече няма да се церемони

...
Съюзът на демократичните сили (СДС) повече няма да се церемони
Коментари Харесай

Румен Христов: ДСБ не заслужават да са част от ЕНП

Съюзът на демократичните сили (СДС) повече няма да се церемони с партиите и придвижванията у нас, които спекулират с това, че са десни, а в реалност се съюзяват с леви и всевъзможни други обединения отвън десния набор. Това стана ясно от изявление на водача на Съюз на демократичните сили Румен Христов в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по Канал 3.

" Изпратили сме позиция, с която желаеме България на жителите да бъде изключена от ЕНП поради поддръжката им към Мая Манолова и Димитър Делчев. Радан Кънев не участва когато се разискват значими въпроси, да се дефинират дали са член или не ", напомни той.

" За мен ДСБ не заслужават да са част от ЕНП... Трябва да спрем да назоваваме десница ДСБ и другите, там мощната фигура е Христо Иванов, зелените също са мощни, ДСБ слиза надолу. Има граница, която не може да се прескача, митингът е несъмнено ляв, виждаме Александър Томов, Мая Манолова, президентът. Да не заблуждават жителите, че са част от десницата ", съобщи водачът на Съюз на демократичните сили.

" Голямото ми безпокойство е не дали Българска социалистическа партия ще пристигна на власт и ще потвърди, че не може да ръководи и ще съсипе стопанската система. А геополитическата ориентировка, тъй като изясняват, че би трябвало да се преразгледа участието ни в НАТО и Европейски Съюз ", добави " синият " водач.

" Разлика сред ляво и дясно има и тя е изначална. Ние бяхме радетели за участие в НАТО и Европейски Съюз, направихме реституцията за едрата благосъстоятелност. Десницата поддържа можещите, знаещите и предприемчивите хора, а левицата изземва от тези хора и ги разпределя по свое убеждение ", уточни Румен Христов.

" Много знакови политици от Съюз на демократичните сили не заемат безапелационни позиции, въпрос на търсене на благоприятни условия на изборите, на идеологическа ориентировка. Ако главния ти конкурент е левицата и прокремълските придвижвания, не може да се наредиш до тях. С кого ще ръководи градската десница? Или с ГЕРБ, или с левицата. Ако кажат, че ще ръководят с Българска социалистическа партия, добре е да го чуят техните гласоподаватели ", показа Христов.

" Ние вършим коалиция на идейна основа, а не на база дали някой ще завоюва изборите. Не виждам какъв е толкоз напън да се подава оставка, ръководят 10 години, а не могат да се изтърпят още 5 месеца. Голямото предпочитание е за длъжностен кабинет. Не желаеме увеличение на пълномощията на президента, а да се избира от Парламента ", разяснява Румен Христов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР