Сайтовете със съдържание за възрастни Pornhub и Xvideos съдят Европейската

...
Сайтовете със съдържание за възрастни Pornhub и Xvideos съдят Европейската
Коментари Харесай

Сайтове за порно съдят ЕС заради закон, който ги поставя под по-строги регулации

Сайтовете със наличие за възрастни Pornhub и Xvideos съдят Европейската комисия поради това, че са попаднали под строгите регулации според Закона за цифровите услуги (DSA). Те настояват, че не дават отговор на критерия, който ги поставя в обсега на европейското законодателство.

Двете компании отхвърлят ​​да са измежду " доста огромните онлайн платформи ", както ги дефинира така наречен Digital Service Act. Съгласно него такива са уеб страниците, които имат над 45 милиона гости месечно. Миналата година Европейската комисия сложи Pornhub, Xvideos и Stripchat в този лист с доста огромни платформи, където са обществени мрежи като Фейсбук, Instagram, X (Twitter), TikTok и други.

Тези колоси подлежат на по-строги регулаторни условия за надзор на дезинформация и нелеглано наличие. Ако не съблюдават закона, могат да бъдат санкционирани с до 6% от световния им оборот и в краен случай даже да бъдат неразрешени на територията на Европейски Съюз.

Компанията майка на Pornhub - Aylo, съобщи, че Европейската комисия е сбъркала в изчисленията на потребителите ѝ. Тя твърди, че уеб сайтът има към 32 млн. консуматори и по тази причина ще отнесе проблема пред Съда на Европейски Съюз.

" Смятаме, че Европейската комисия е позволила неточност при изчисляването на броя на нашите консуматори. Също по този начин считаме за нелегално условието... [че] рекламното вместилище би трябвало да бъде обществено налично ", се споделя в тяхно изказване.

Съгласно Закона за цифровите услуги Pornhub, Stripchat и останалите 20 огромни платформи са задължени от Европейски Съюз да правят самостоятелни оценки на риска - да вземем за пример по какъв начин да се оправят с противозаконното наличие. Те включват риска от принуждение, учредено на пола, както и отбраната на малолетните консуматори. След това отчетите би трябвало да бъдат прегледани от Европейската комисия.

Отделно на фирмите им е неразрешено да персонализират реклами въз основа на избрани чувствителни данни като половата ориентировка, политическите възгледи и религиозна принадлежност на потребителя. Личните данни на деца и младежи също не могат да се събират за рекламни цели.

Когато DSA влезе в действие, Pornhub заяви, че приблизително единствено 33 милиона души в Европейски Съюз са употребявали платформата. Следователно е прекомерно дребна, с цел да попадне под действието на закона. Въпреки това, съгласно изчисленията на Европейската комисия, и трите новодобавени платформи доближават минималния брой от 45 милиона консуматори.

Порно уеб страниците не са единствените, които оспорват класификацията, заложена от блока. Онлайн търговци на дребно, в това число Amazon и немския уебсайт за мода Zalando, също са подали правосъдни тъжби против определянето им като " доста огромни " платформи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР