Сайтът на НАСА с интересна функция: потребителите, родени след 1990

...
Сайтът на НАСА с интересна функция: потребителите, родени след 1990
Коментари Харесай

Подарък за рожден ден: НАСА показва снимки от Хъбъл, заснети в конкретен ден

Сайтът на НАСА с забавна функционалност: потребителите, родени след 1990 година могат да видят фотоси на Вселената, снимани от телескопа „ Хъбъл " на рождената им дата. Споделянето на фрагментите се трансформира в ТикТок предизвикателство, а хаштагът „ #Hubble30 ", с който се популяризират, към този момент има съвсем 48 млн. гледания.

Любителите на Космоса могат да узнаят по какъв начин е изглеждала парченце от него на рождената им дата, в случай че са родени след 90-та година, като потърсят секцията " Космически телескоп " Хъбъл " в уеб страницата на НАСА и вкарат деня на раждането си. Във всеки ден от обиколката си телескопът „ Хъбъл " в продължение на 30 години е улавял впечатляващи фрагменти на мъглявини, галактики и далечни галактически обекти. Изображенията на комически обекти са черно-бели, споделя астрономът доцент Евгени Овчаров.

„ Те се снимат със специфични филтри и след специфична обработка може да се получат тези красиви изображения. Новата алтернатива на уеб страницата на НАСА разрешава да се види на дадена дата какво е снимал галактическият телескоп " Хъбъл ". Натрупаните данни са в действителност голямо количество за най-разнообразни астрономически обекти и феномени ", съобщи доцент Евгени Овчаров, началник на катедра „ Астрономия " в СУ.

Кадрите на „ Хъбъл " в началото са снимани като част от научна задача, каквато има всеки един огромен телескоп. За множеството хора обаче това е мотив да извърнат взор към обектите на нощното небе.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР