Сайтът Digital Music News съобщи, че Apple е на път ...

Сайтът Digital Music News съобщи, че Apple е на път

Според слухове, Apple ще закрие iTunes Store до края на 2019 г.

Сайтът Digital Music News заяви, че Apple е на път да закрие iTunes Store през 2019 година. Съдейки по информацията от DMS, закриването на цифровия магазин за музика е било планувано още през 2016 година. Apple обаче отхвърля тази информация, наричайки я неистина.

“Това просто не е вярно”, е отговорът на представителите на корпорацията по отношение на слуховете за прекъсването на iTunes Store.

При това, Digital Music News не престава да упорства, че проектът за закриването на услугата съществува и Apple към момента го съблюдава. Освен това, представители на уеб-сайта считат, че iTunes Store може да бъде “унищожен” по-рано от избрания период.

Също по този начин има клюки, че Apple е с обособена тактика за преместването на Apple Music. Компанията сама ще сътвори потребителските сметки за всички, които си купят музика от iTunes. Техните плейлисти и песни ще бъдат автоматизирано премествани в библиотеката на стрийминговата услуга на корпорацията. Всички консуматори ще получат три безвъзмездни месеца експериментален срок за работа в Apple Music. При това, песните закупени в предишното, ще бъдат налични за слушане без значение от съществуването на абонамент.

Към тази информация би трябвало да се отнасяме скептично, защото Apple не престава да отхвърля, че iTunes Store в близко бъдеще ще бъде затворен. Много консуматори също по този начин са срещу потоковото възпроизвеждане. Вероятно, насилственото им прекосяване към това няма да им хареса. Същото се отнася и за някои музиканти, които не желаят да прибавят своите песни в Apple Music. Едва ли Apple ще желае да изгуби пари от лоялните си консуматори и капризните музиканти, само че в това време не трябва да забравяме, какъв брой елементарно компанията реши да се отърве от врата за слушалките предходната година.

Източник: kaldata.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg