Сайт използва ресурсите на вашия компютър, за да добива криптовалута

...
Сайт използва ресурсите на вашия компютър, за да добива криптовалута
Коментари Харесай

Малуер за добив на криптовалута зарази правителствени сайтове в САЩ и Великобритания

Сайт употребява ресурсите на вашия компютър, с цел да добива криптовалута без знанието ви – схемата сама по себе си към този момент е позната, само че този път в нея са забъркани и десетки държавни уеб сайтове в Съединени американски щати и Англия.

Това става посредством инфектиран плъгин на име Browsealoud , който е създаден от компанията Texthelp за да чете на глас наличието на страници за консуматори с проблематично зрение. За страдание, към момента неустановени хакери са го компроментирали, с цел да изкарат бързи пари на гърба на нищо неподозиращите консуматори.

Browsealoud се употребява от над 4200 уеб страницата в Съединени американски щати и Англия като множеството са на държавни служби. Сред тях са Офиса на комисаря по информацията (ico.org.uk), огромна правосъдна платформа (uscourts.gov) и други

Достатъчно е просто да отворите някой от тях с задействан плъгин, с цел да видите по какъв начин внезапзно натовареността на процесора внезапно скача. Texthelp е наясно със случая и към този момент взима ограничения за “дезинфекцията” на плъгина.

Добрата вест е, че в множеството такива нерегламентирани случаи, добивът на криптовалута стопира сега, когато пандизите страницата или самия браузър. Находчиви хакери обаче създават и разновидности, при които работата продължава даже по-късно. Инциденти като този демонстрират потребността админите на уеб сайтове и разработчиците на браузъри да положат повече старания за премахването на това ново събитие.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР