Съвсем не според традицията беше открита днес новата академична година

...
Съвсем не според традицията беше открита днес новата академична година
Коментари Харесай

Откриха учебната година в Софийския университет

Съвсем не съгласно традицията беше открита през днешния ден новата академична година в Софийския университет "Св. Климент Охридски ".

Заради COVID-19 това стана навън в Ботаническата градина на Университета, като участваха единствено първокурсници. Тази година те са над 5200.

Основната тематика в словото на ректора проф. Анастас Герджиков беше обвързвана с предизвикването на COVID-19 и сложната минала година.

Сега образованието ще стартира присъствено за първокурсниците и естествените факултети. Ще има и смесена форма на образование като всеки факултет самичък ще взема решение дали, в случай че се наложи, ще премине на онлайн образование.

"Разработихме разнообразни сюжети от присъствено до онлайн образование, с голям брой разновидности на смесено образование. Готови сме с прелиминарен проект за подготовка, включващ дейности за по-голяма сигурност при положение на присъствено образование и по-голяма техническа обезпеченост при онлайн образование. Целта е да осигурим оптималната сигурност, съзнавайки че, изцяло безвредна среда няма ", изясни ректорът на Университета.

На тържеството участва и просветният министър Красимир Вълчев, който сподели, че общо студентите в страната са към 185 000 и ще се образоват тази година най-вече хибридно. Той разяснява и обстановката в българските учебни заведения сега.

"Ситуацията е естествена, натрупват се случаи, само че за една част от учителите и учениците, които бяха карантинирани първите дни към този момент изтече 14-дневния интервал и това, което можем да кажем, че оптималните стойности с натрупването сме ги имали към вчерашна дата 30-ти септември, процентът на учениците, които са инфектирани е два пъти и половина по-нисък от общия брой инфектирани ", уточни Вълчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР