Съвсем наскоро Леонардо Майер прекрати своята състезателна кариера. 34-годишният аржентинец

...
Съвсем наскоро Леонардо Майер прекрати своята състезателна кариера. 34-годишният аржентинец
Коментари Харесай

Бивш аржентински тенисист: Федерер е най-великият за всички времена

Съвсем неотдавна Леонардо Майер приключи своята спортна кариера. 34-годишният аржентинец може да се похвали с това, че доближи до номер 21 в международната класация и имаше своите положителни моменти. Макар и да не съумя да влезе в топ 20 на международния тенис, Майер е удовлетворен от своята кариера и показа, че е пристигнало времето да каже край. Тенисистът също по този начин назова най-великият съгласно него от тримата огромни и разкри една много забавна детайлност от професионалния си път.

„ Трудно е да кажеш кой е най-хубавият, доста е мъчно. Всеки един от тримата огромни има своите достолепия, само че аз предпочитам Роджър. За мен, Федерер е малко по-добър от Джокович и Надал. Мисля, че швейцарецът е най-хубавият във всичко, което прави. Това, което в този момент ще кажа за някои ще звучи смешно, само че нека бъда свестен. През 2019 година получих покана от Федерер да упражняваме дружно за седмица”.

„ Аз отхвърлих. Да, хората ще ме помислят за вманиачен, само че в действителност си разреших да откажа на Роджър. Направих го заради една напълно елементарна причина, огромното напрежение. Да, това е единствено подготовка, само че все пак е мъчно. Когато тренираш с такава легенда би трябвало да си на топ равнище, а аз не мисля, че щях да се оправя. Федерер и екипа му бяха толкоз учудени, че съм отхвърлил предлагането, само че аз им обясних обстановката. Знаех, че няма да се оправя добре, тъй като ти би трябвало да си на 100 %, когато се изправиш против сходни имена, без значение дали приказваме за мач или единствено за подготовка. Не можах да си допускам, това е истината “, разяснява Майер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР