Съвременният човек не е съвсем наясно как точно се приготвят

...
Съвременният човек не е съвсем наясно как точно се приготвят
Коментари Харесай

Как се правят вегетарианските и веган колбаси

Съвременният човек не е напълно наясно по какъв начин тъкмо се подготвят огромна част от храните, без значение, че са непрекъсната част от трапезата му. И това е изцяло разбираемо, поради, че в случай че ни се прияде сирене, да вземем за пример, би трябвало просто да отскочим до магазина, а не да издоим кравата.

Но въпреки всичко е любопитно, а и потребно да имаме известна визия за това по какъв начин се вършат някои от нещата, които обичаме да похапваме. От IFL Science вземат решение да дадат известна изясненост във връзка с обичаните на мнозина вегански и вегетариански салами.

Колбаси, несъмнено, е условно казано, поради, че месото, което е съществена съставна част на този вид храни, е изключено и е сменено с протеинови артикули като соя, грах и гъби.

Quorn, една от по-известните вегетариански и веган марки, отглежда микрогъби Fusarium venenatum, които се употребяват в огромна част от продуктите им. Както и доста други храни, тя по никакъв начин не наподобява добре, преди да бъде завършена.

Това, което наподобява най-вече отблъсква хората, не е протеиновият аспект - в последна сметка саламите, направени от смлени животни не са по-добри - а вегетарианската обвивка. При обичайните салами " кожата " се създава от свински вътрешности, въпреки в днешно време да се употребява повече колаген, целулоза и годна за консумация пластмаса.

В предаването Food Unwrapped, предавано по английския Channel 4 на феновете е показано по какъв начин се вършат обвивки за салами от алгинатен гел, получен от кафяви и червени морски водорасли - който по-късно се потопя в разтвор на калциев хлорид и се втвърдява.

И въпреки целият развой да не наподобява по никакъв начин приятено, човек би трябвало да е уверен месоядец, с цел да допусна, че технологията е по-лоша от тази, употребена за елементарните салами.

Много хора показват отрицателното си отношение към обвивката на саламите в обществените мрежи, като недоволствата се концентрират върху това, че могат да бъдат рискови за здравето, защото съдържат химикали. А просто би трябвало да се знае, че калциевият хлорид е сол. Той се трансформира в разтвор, употребен в гела на основата на морски водорасли посредством прибавяне на " рисковото вещество ", известно като вода.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР