От Фейсбук профила на журналиста Николай Бареков Ще опитам да

...
От Фейсбук профила на журналиста Николай Бареков Ще опитам да
Коментари Харесай

Кой щеше да бъде по-добър премиер? Проф. Габровски или функционално неграмотният Кирчо?

От Facebook профила на журналиста Николай Бареков

Ще опитам да обясня по какъв начин е станало. Преди това две разяснения за всички другари.

Аз персонално съм за частното опазване на здравето, само че съм за мощна държавна интервенция в детското опазване на здравето. Безплатно за децата - и профилактиката, и лекуването, и медикаментите.

Второ. Борисов потвърдено НИЩО не схваща от опазване на здравето, само че има ДОБРИ планове и не краде от това. Напротив, Борисовата страна отпусна милиарди за този бранш и за съвременни апаратури в лечебните заведения. Последните години Борисов налучка най-сетне и с хората в бранша (проф. Костадин Ангелов, проф. Габровски, ген. Мутафчийски), само че след 2021 година в опазването на здравето към този момент е цялостна разруха.

“Вечно виновният ” Делян Пеевски е донор в сферата и то най-големият, доколкото знам. Срещу името на Пеевски има десетки милиони дарения за лечебните заведения, против името на Прокопиев, виждам - има НУЛА дарения за този бранш. Освен, в случай че го прави тайно. Ако е по този начин - огромно евала.

Аз също съм дарявал, съгласно скромните ми благоприятни условия.

Кой държеше здравната каса до през вчерашния ден?

ПП/ДБ.

Откъде идват парите за лечебните заведения?

От НЗОК.

Кой държи НЗОК? И тъй наречените

Хората с “частната детска болница ” от дълго време желаят да построят многопрофилна болница в столицата, в което евентуално няма нищо неприятно. Казват се Търговска лига и за тях съм чувал единствено положителни неща.

Явно някой несръчен пиар (не изключвам и да е Найо Тици) да им е дал съвет за по-сигурно да я маскират като детска болница, с цел да мине по-леко новината и даже да има популистки дял преди Великден. То стана, несъмнено, тъкмо противоположното.

Сигурен съм, че целият комплот е бил осъществен и умислен с присъединяване на Политическа партия и Демократична България и техните маши в здравната система, които са дали обещание лиценза.

Главчев нищо няма да направи без указания от горната страна, а някой от горната страна е бил подложен пред приключен факт от приятелите си от ДСБ, Демократична България и Политическа партия, които в края на краищата унищожиха работата.

Българското опазване на здравето беше пожертвано в първите 10 години на прехода, когато никой не обърна внимание на материално - техническата база. Сега в бранша има техническа база, само че няма хора.

И ще ви дам образци.

Какво стана с Болница Лозенец след ерата на професор Любомир Спасов?

Съсипия. Стълбите начело се разпадат. Кой го изгони? Медиите на Прокопиев. Всъщност, Борисов под въздействието на медиите на Прокопиев. Там “разследването ” за клиничните пътеки бе направено от персоналния пиар на Прокопиеви.

Какво стана с Министерство на здравеопазването след проф. Костадин Ангелов? Леш. Последният министър от Сглобката бе същинска злополука.

А кой щеше да бъде по-добър министър председател? Световноизвестният професор от Пирогов Николай Габровски, който оня ден избави 3 годишното дете с патрон в главата, или функционално необразованият Кирчо Петков?

Айде, да си приказваме към този момент нещата с същинските имена, тъй като става въпрос за живота на децата ни и за физическото оцеляване на нацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР