Съвременната екология, ритъм на живот, постоянния стрес, недостатъчното количество сън

...
Съвременната екология, ритъм на живот, постоянния стрес, недостатъчното количество сън
Коментари Харесай

Как да си направим домашен крем за лице против бръчки

Съвременната екология, темп на живот, непрекъснатия стрес, незадоволителното количество сън и неприятно хранене могат да лишат даже младата кожа от хубост и мощ.

И по този начин, желаете да сте привлекателни на всяка възраст. За да извършите това, не е нужно да харчите пари за скъпи серуми, маски и кремове срещу стареене. Можете елементарно да приготвите крем срещу бръчки вкъщи.

Ползи от домашната козметика

Производителите на козметика оферират огромно многообразие от артикули за всички видове кожа и възрасти. В същото време са създадени линии, основани на национални предписания и естествени съставки. Въпреки това, комерсиалният артикул постоянно ще съдържа синтетични добавки. Особено артикули, ориентирани към унищожаване на обвързваните с възрастта кожни промени: от бръчки, несиметричен загар, инертност.

Домашната козметика има редица несъмнени преимущества:

  • основава се неповторима рецепта, която е изцяло подобаваща за вашия вид кожа;
  • следи се целият развой – от закупуването на съставките до приемането на мечтаната консистенция;
  • опцията да се получи ефикасен аналог на безценен артикул с минимални разноски.

Основни потребни съставни елементи

Нека създадем къс анализ на съставените елементи които ще бъдат от изгода в битката против обвързваните с възрастта промени в кожата и могат да се употребяват в домашните кремове срещу бръчки:

  1. Базови масла. Те се получават в процеса на изцеждане на пулпата и семената на растенията. Тези, които са минали термична обработка при приемане на крема, доста губят своите потребни свойства. В домашната козметология е за предпочитане да се употребяват студено пресовани артикули. Чувствителната кожа и намаляването на бръчките изискват мощно абсорбиращи формулировки. Масло от гроздови и динени семена, арган, баобаб, кокос, коноп, зелено кафе.
  2. Млечни артикули. Те имат мощен повдигащ и сияещ резултат. Работят за понижаване и изглаждане на бръчките с помощта на комплекса от аминокиселини. Най-популярните съставки за домашни кремове и маски са естественото мляко и кефирът. Тези артикули предизвикват положителната хидратация на кожата.
  3. Мед. Съставка номер едно в рецептите за битка с дълбоките бръчки. Насърчава колагеназата в кожата. Редовното потребление ще ви отърве от старешки петна.
  4. Естествени повдигащи съставни елементи. Това са добре познатите желатин, яйчен жълтък, глина, йод и редица други. Те са съществени съставки за интензивно кръвоспиращ кожата артикул.
  5. Растителни екстракти. За да обогатят състава на крема, производителите постоянно употребяват всевъзможни билкови добавки: екстракти от коприва, пшеничен зародиш, маслина, лен, бамбук и доста други. Можете да ги закупите в специфични магазини.

Повечето съставки за домашна грижа могат да бъдат получени от елементарни, комфортни артикули. Те се утвърдиха като мощни регенериращи и противостареещи сътрудници:

  1. Желатин. Компонент, който е натурален колаген. Връща тонуса в клетките и отстрани бръчките.
  2. Шипково масло. Стимулира производството на личен колаген от кожата. Елиминира бръчките и заличава белези.
  3. Кокосово масло. Популярен артикул, обичан със своите отлични овлажняващи свойства. Незаменим при грижа за зряла кожа, страдаща от липса на влага.
  4. Пчелен восък. Подобно на меда, той е алергичен. Но това е универсално лекарство, което работи отлично както против дълбоките бръчки, по този начин и като мярка за попречване на образуването им. Има противовъзпалителни свойства.
  5. Авокадо. Ефективен в кремовете за унищожаване на бръчките към очите.
  6. Глицерин. Запазва салдото на влагата, запълва бръчките, изглаждайки релефа.
  7. Вазелин. Спомагателен съставен елемент, който „ фиксира “ дейните съставки на крема, осигурявайки цялостното им взаимоотношение с кожните кафези.
  8. Ленено семе и етерични масла. Използва се за ароматни и овлажняващи резултати. Те дават добра профилактика на кожни проблеми.
  9. Лимонов сок. Насища клетките с аскорбинова киселина, изсветлява пигментните петна. Има тонизиращо и подмладяващо деяние.

Правила за подготвяне на домакински крем срещу бръчки

Не е мъчно да извършите сами крем срещу бръчки. За да постигнете ефикасна консистенция на продукта, би трябвало да знаете за някои тънкости при неговото подготвяне и потребление:

  • при нагряване и безредие не използвайте железни предмети (лъжици, бъркалки), тъй като те ще провокират окислителни реакции и понижаване на лечебния ефект;
  • готовият артикул би трябвало да се съхранява в ледник в резервоар с компактно прилепнал се капак;
  • оптималният период на валидност на домашния крем срещу бръчки е месец, заради което за улеснение се предлага да се сложи етикет върху готовия резервоар с датата на производство;
  • преди да приложите крема, е значимо да почистите добре кожата на лицето (това е належащо за цялостното асимилиране на съставените елементи на продукта, както и с цел да не провокирате инфектиране и поява на акне).

За да се оцени съвместимостта на крема и вашия вид кожа, както и неговата успеваемост без странични резултати под формата на обриви, сърбеж и зачервяване, би трябвало да запазвате някои елементарни рекомендации:

  • Преди да приложите крема, би трябвало да оцените реакцията върху дребна част от кожата. Ако изпитвате дискомфорт, стягане, зачервяване, ще би трябвало да откажете да употребявате състава.
  • Използвайте единствено висококачествени етерични масла. Синтетичните аналози няма да са от изгода. Те не могат да се нагряват, тъй че те се прибавят към композицията на последния стадий.
  • Контейнерът за готовия крем и смесването на съставките би трябвало да бъде изработен от стъкло, порцелан или керамика.
  • Не би трябвало да складирате огромни ресурси от домашно приготвени кремове и маски, тъй като естествените формулировки не съдържат консерванти, бързо се утежняват и губят своите лечебни свойства.
  • Домашните артикули нормално са много мазни. Затова се предлага да ги премахнете 15 минути след нанасянето.
  • Трябва да изберете хигиенични бурканчета за крем с дозатор. Това отстрани контакта на състава с пръсти, което може да докара до утежняване на крема или навлизане на бактерии в него.

Домашни кремове срещу бръчки

Бръчки могат да бъдат открити при дами със суха кожа, както и при дами с мазна и комбинирана кожа. В първия случай се предлага да премахнете домашния крем или маска с хладка вода. По-добре е да изплакнете комбинираната кожа с топла вода. Не използвайте сапун!

Естествените субстанции могат да се употребяват както като съставки, по този начин и като независимо средство за битка с дълбоките бръчки. Но комплицираните формулировки са по-ефективни и практични.

Домашен крем срещу бръчки с етерични масла

Съставки:

  • 20 мл. кокосово масло
  • 30 мл. восък
  • по 5 мл масло от здравец, роза и витамин Е

Начин на подготвяне и приложимост:

  1. За основата разтопете восъка;
  2. След това прибавете кокосово масло и разбъркайте до кремообразно състояние;
  3. Комбинирайте всички съставки с основата и разбъркайте старателно;
  4. Кремът се нанася върху чиста кожа преди лягане.

Домашен крем – маска за профилактика на бръчки

В допълнение към ефикасното унищожаване на бръчките, този крем – маска срещу пръчки, нежно почиства кожата на лицето. Препоръчва се потреблението му няколко пъти седмично вечер!

Съставки:

  • 100 гр. восък
  • 250 мл зехтин
  • половин жълтък

Начин на подготвяне и приложимост:

  1. В термоустойчива стъклена купа, загрейте зехтина  до удобна температура;
  2. След това прибавете восъка, с цел да се разтопи;
  3. Изсипете жълтъка, оставете да заври и неотложно изключете;
  4. Кремообразната, плътна маса се нанася върху кожата като маска;
  5. Не забравяйте наложително да измиете лицето на сутринта.

Домашен желатинов крем срещу бръчки

Един от обичаните на дамите, приготвящи козметика срещу бръчки вкъщи. Известен е с мощния си лифтинг резултат. Желатинът съдържа колаген, който е главният инструмент за опълчване на процесите на стареене на кожата. Той изглажда даже дълбоките бръчки.

Съставки:

  • 1 ч.ч. желатин
  • 100 гр. глицерин
  • 100 мл. вода
  • 2 гр. салицилова киселина
  • 2 с.л. пчелен мед

Начин на подготвяне и приложимост:

  1. Смесете всички съставки в купа на водна баня;
  2. Когато кремът се охлади, го сложете в чист изсъхнал съд;
  3. Нанасяйте крема заран или вечер.
Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР