Съвременна българска кухня е специален проект в Дневник, който представя

...
Съвременна българска кухня е специален проект в Дневник, който представя
Коментари Харесай

Кой е Виктор Ангелов

" Съвременна българска кухня " е специфичен план в " Дневник ", който показва 20 от най-хубавите готвачи на България и техни предписания. Всяка седмица в четвъртък ще ви срещаме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три негови авторски оферти. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев " 20 български топ готвачи ". Тя е издадена от " Кактус " - издателството на Иван Манчев, по-популярен като началник Манчев (разговор с него четете тук). Книгата е и част от самодейностите, с които комерсиална верига " Метро " отбелязва 20 години от дебюта си на българския пазар.

Всичко, за което се сетите – той към този момент го е правил

Роден е в София. Работи като готвач повече от 25 години. Същинската му кариера започва в хотелската верига Sheraton, където 7 години работи в Германия, България и Албания. Той е първият българин, достигнал до позиция основен готвач в 5-звезден хотел от международна верига.

Проектира и построява първия си ресторант Chef’s с революционната за времето си идея open kitchen, където готвачите подготвят и персонално сервират ястията на гостите си. Печели три пъти наградата " Ресторант на годината " в България. За 10 години основава 3 ресторанта Chef’s - всеки с друга идея.

Силата му е в построяването на работна конструкция и атмосфера, гарантиращи на всеки готвач в екипа му, че ще се трансформира в сполучлив основен готвач. Оглавява журито в кулинарния формат " MasterChef България ". Нарича хората, с които работи, " съидейници ", проблемите – " провокации ", а клиентите – " посетители ", тъй като от клиента получаваш, а на госта даваш!

Черпи ентусиазъм от по-старите книги, предписания и техники. Търси връзка с традициите, когато основава нови ястия. Храната му е изненадваща, разпознаваема и постоянно с почит към суровините. Ще се почувства съумял, в случай че някой ден успее да сготви изкушаващо ядене, с което да накара вегетарианец да прояде месо.

Любимата му фалшификация е насладата от живота, само че не би могъл да си показа ястията си без неповторимия усет на продуктите от Балканите. Иска да споделя неповторимия усет на българските подправки, сирене и зеленчуци.

Първата рецепта от Виктор Ангелов " Вариация български сирена " - вижте тук

Всичко, което би трябвало да знаете за: Съвременна българска кухня (107)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР