Съвременна българска кухня е специален проект в Дневник, който представя

...
Съвременна българска кухня е специален проект в Дневник, който представя
Коментари Харесай

Кой е Станислав Колев

Съвременна българска кухня " е специфичен план в " Дневник ", който показва 20 от най-хубавите готвачи на България и техни предписания. Всяка седмица в четвъртък ще ви срещаме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три негови авторски оферти. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев - " 20 български топ готвачи ". Тя е издадена от " Кактус " - издателството на Иван Манчев, по-популярен като началник Манчев (разговор с него четете тук). Книгата е и част от самодейностите, с които комерсиална верига " Метро " отбелязва 20 години от дебюта си на българския пазар.

Станислав Колев е шеф-готвач и сътрудник в ресторант " Умами ", София. Изправен пред предизвикването да направи суши ресторант (Happy Sushi), Слави, както го назовават приятелите му, е имал единствено две опорни точки: увереността си, добита с помощта на опита, и безумната религия, че нещата ще вървят в вярната посока, а точно че ще срещнe верните хора и дружно ще създадат нещо ново и забавно.

Сега мога да кажа единствено, че е бил на прав път и резултатът е налице. Но да се върна в самото начало... Станислав е почнал професионалната си кариера във Варна преди повече от петнадесет години – млад готвач, зареден с сила и възторг, обхванат от магията на кулинарията.

Той потъва в съвсем медитативно положение, когато основава предписания и подготвя суши. Бързо и справедливо израства като шеф-готвач, в чиято кухня е наслаждение да влезеш и за който в японската кухня към този момент няма секрети. И като резултат се появява и последното му премеждие – ресторант " Умами " – един от водещите заведения за хранене с азиатска кухня в София.

През 2010 Слави печели званието " Най-добър готвач на японска кухня на Балканите ". Въпреки триумфите, а и с помощта на тях Слави продължава да учи, опитва и открива нови кулинарни секрети. Със забележителното му възприятие за комизъм и с усмивка той ръководи ресторанта с почитание, обич и почит към храната и желанията на клиентите.

Първата рецепта от Станислав Колев за " Тартар от средиземноморски червен звук " - вижте тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Съвременна българска кухня (42)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР