Съвместно с производителя на дънни платки Intel, Microsoft разработи, облачна

...
Съвместно с производителя на дънни платки Intel, Microsoft разработи, облачна
Коментари Харесай

Microsoft предлага облачна сигурност, за да предпази клиентите си от хакери и тайни служби



Съвместно с производителя на дънни платки Intel, Microsoft създаде, облачна услуга с по-мощно криптиране, с цел да защищити данните на клиентите си от хакери, както и от държавните служби.

Тя обезпечава конфиденциално дисково пространство и се назовава Azure. Докато потребителят работи в облака, технологията криптира данните, тъй като точно по този начин се случват множеството пробиви на сигурността, разяснява Марк Русинович, софтуерен шеф на Azure. Продуктът " заключва “ информацията във виртуално чекмедже, един тип черна кутия, която не позволява външен достъп. Това би могло да защищити сензитивната информация от кибер-престъпници, злонамерени вмешатели или държавни управления.

Новата услуга, допуска още, че и Microsoft няма да може да доближава некриптираните данни, с което компанията се застрахова против претенции от страна на разнообразни държавни управления да даде достъп до данни, без знанието на потребителя.

Защитената компютърна услуга би трябвало да защищити документите на клиентите от хакерски офанзиви, следене или друга форма на неоторизиран достъп. И въпреки че доста компании към този момент имат настройката да реалокират сензитивната си информация в облак, остават някои опасения.

Azure, която беше пусната към консуматори в четвъртък, предлага два метода за основаване на сигурни виртуални пространства. Едниният прийом се базира на софтуера на Microsoft за сървъри, а другият – употребява платки на Intel, със особено вградени функционалности. Хардуерният производител през 2015-та разгласи сходна услуга за настолни комютри, само че не планираше да я предложи за сървъри, които от няколко години насам, са в основата на облачните мрежи.

След масираните офанзиви през тази година и теча на данни от онлайн портала Yahoo!, търговецаTarget, компанията за аудио и видео техника Sony, „ Демократическата партия “ в Съединени американски щати и в последно време – компанията за кредитни рейтинги Equifax, потребителите станаха много загрижeни за сигурността на данните си. Всички компании, жертва на похищения са държали данните на техните сървъри, a не в облака на една от огромните компании: Microsoft, Alphabet, Гугъл или пазарният водач – Amazon.

Microsoft и другите огромни компании, прибавиха разнообразни пластове на сигурност, които да отговорят на еволюцията на хакерите, търсещи нови способи за пробив на мрежите.

Гугъл създаде лични чипове Titan, които оферират друга по тип сигурност в облачните мрежи против офанзиви. Когато машината започва, всички съставни елементи от софтуера на Гугъл се валидират, тъй че да не бъде фалшифициран.

Intel и Microsoft най-вероятно също ще употребяват новата технология, известна като „ комютърни изчислания на място “ в центровете си за данни, разясняват от хардуерния производител.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР