Съвместни проверки между Министерството на здравеопзването, МВР и прокуратурата ще

...
Съвместни проверки между Министерството на здравеопзването, МВР и прокуратурата ще
Коментари Харесай

Проверки "без чадъри" срещу източването на здравната каса в болниците, обявиха кабинетът и прокуратурата

Съвместни инспекции сред Министерството на здравеопзването, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата ще бъдат направени във всички лечебни заведения без изключение, намерено по избрани процедури и правила, без да се вършат чадъри за този или оня. Целта ни е да открием това източване на здравната каса, което понижава ресурса за лекуването на българските жители.

Това разгласи министърът на опазването на здравето Кирил Ананаиев на взаимна конференция дружно с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и основния прокурор Сотир Цацаров. Тримата оповестиха началото на акция за инспекции на лечебните заведения в цялата страна, като съответно ще се гледат договорите за взаимна активност сред лечебните заведения и ще се търси отговорност там, където има припокриване на действия и всевъзможни индикации за незаконност.

Главният прокурор изброи образци от болничното заведение във Враца за такива нарушавания, само че изясни, че поради че лечебните заведения са търговски сдружения, може да се търси отговорност за нестопанственост или неизгодни покупко-продажби единствено от лицата, сключили договорите, а не длъжнстни. Това няма да има отношение към ориста на тези контракти и лечебни заведения, само че ще покаже пробойните, като съгласно Цацаров най-сериозният и всеобщ метод за източване на здравната система е явлението " болница в болничното заведение ". В тази във Враца, която беше на прага на банкрут преди намесата на здравното министерство това лято, има две частни лечебни заведения, които припокриват активността й и взимат най-доходоносните пациенти, уточни основният прокурор.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР