СподелиОфициално летният сезон по морето ще бъде открит на 1

...
СподелиОфициално летният сезон по морето ще бъде открит на 1
Коментари Харесай

Вижте колко струват цацата, бирата и шопската салата на нашето море

Сподели
Официално летният сезон по морето ще бъде открит на 1 юни, само че доста от крайбрежните заведения към този момент работят. И това лято най-поръчвани ще бъдат порция цаца, шопска салата, бира и пържени картофи.

Пържената цаца от години бие върховете по поръчки в заведения за хранене и крайбрежни заведения, а тази година тя е поскъпнала сред един и три лв.. Оказва се че най-евтината тази година е в Сарафово, Бургас и Крайморие, съобщи NOVA.

„ Най-търсеното при нас са цаца, картофи, шопска, рибена, шкембе. И цените са много положителни, супите са скочили с 20 стотинки, нямаме друго покачване. Порция цаца е 4 лв. “, споделя Ани Валекова – шеф на крайбрежно заведение.

Порция цаца обаче в други курорти по морето бележи шокови цени. Достига до 15 лв. на някои места в Лозенец и Свети Влас.

Цената на шопската салата варира от 8,50 до 16 лв..

След цацата най-продавана се оказва наливната бира. Средно едно крайбрежно заведение за месец продава близо 14 хиляди литра, като цената на 500 мл от пивото варира по Черноморието сред 3,20 до 7 лв.. Без смяна остават цените на палачинките, макар повишаването на яйцата, млякото и останалите консумативи.

„ Ние няма да вдигнем цените, тъй като се тормозим да не загубим клиентите си “, споделя Нели Стоянова – търговец на палачинки.

Търговецът Галин Янев прецизира, че за последната година цените са се повишили на всички места с 15-20%. „ За сред 7 и 12 лв. може човек да си вземе палачинка или гофрета “, уточни той.

Новият шлагер това лято край морето е балончестият чай (bubble tea), който е най-консумиран от децата. Цената му варира сред 8 и 11 лв. по Черноморието, като той е една от разхладителните питиета, които търговците готвят поради предстоящото горещо лято.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР