Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан потвърди

...
Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан потвърди
Коментари Харесай

Все още няма яснота за размяната на задържания в Русия Гершкович

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан удостовери в петък, че е имало полемики към вероятността за замяна на пандизчии за репортера на Wall Street Journal Евън Гершкович, " само че тези полемики не са довели до явен път към решение ", оповестява CNN.

" Вярно е и ние казахме, че оставаме в контакт с съветските управляващи на високо равнище по тези случаи, с цел да се опитаме да измислим метод да върнем незаслужено арестуваните американци вкъщи, в това число Евън ", сподели Съливан пред кореспонденти по време на брифинга в Белия дом в петък. Също по този начин изяснихме от месеци, даже преди Евън да бъде арестуван, до момента в който се занимавахме с Пол Уилън, че сме подготвени да създадем сложни неща, с цел да върнем нашите жители вкъщи. Не желая да давам подправена вяра - казаното от Кремъл по-рано тази седмица е вярно, имаше полемики, само че тези полемики не доведоха до явен път към решение и по тази причина не мога да заставам тук през днешния ден и да ви кажа, че имаме явен отговор за това по какъв начин ще върнем Евън вкъщи ", сподели той.

Съливан сподели също пред кореспонденти, че се е срещнал по-рано в петък с представители на Wall Street Journal и фамилията му, " с цел да обсъдят най-новото положение на неговия случай и нашите старания да върнем Евън вкъщи ".

И той отхвърли да каже дали администрацията възприема някакви промени в желанието на Русия да договаря за освобождението на Гершкович след краткотрайния прелом на Вагнер предишния месец.
 Русия
Русия " в контакт " със Съединени американски щати за арестувания кореспондент

Въпреки това, съветското държавно управление отхвърли да разкрие детайлности

Припомняме, че по-рано тази седмица Русия разкри, че има " избрани контакти " със Съединени американски щати по отношение на Гершкович, само че отхвърли да разкрие детайлности.

Тази изява на Кремъл пристигна откакто посолството на Съединени американски щати позволи на американския дипломат . Следващият ден, съветското посолство в Съединени американски щати заяви, че неговите чиновници са посетили съветски жител на име Владимир Дунаев, който се намира в прелиминарен арест в Охайо по обвинявания в киберпрестъпления.

Дмитрий Песков, представител на Кремъл, беше запитан по време на брифинга дали тези визити указват на съществуване на преговорен развой.

" Казахме, че има избрани контакти по този въпрос, само че не желаеме да ги оповестяваме, те би трябвало да се правят и да не престават в цялостно безмълвие. Що се отнася до законовото право на консулски контакти, това право, несъмнено, би трябвало да бъде обезпечени и от двете страни ", сподели той.

Русия упреква Гершкович в шпионаж, до момента в който той твърди, че е почтен. В предишното Русия към този момент е се съгласила на замяна на пандизчии на високо равнище със Съединени американски щати, последният случай беше предходната година, когато американската баскетболна звезда, наказан в Съединени американски щати.
 Русия удължи ареста на американския кореспондент, упрекнат в шпионаж
Русия удължи ареста на американския кореспондент, упрекнат в шпионаж

Родителите му са участвали в правосъдната зала
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР