Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан неколкократно

...
Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан неколкократно
Коментари Харесай

Уолстрийт джърнъл: САЩ тайно преговарят с Русия за Украйна и ядрените оръжия

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан неколкократно е водил поверителни диалози с помощника на президента на Русия Юрий Ушаков и секретаря на Съвета по сигурността Николай Патрушев.

Това оповестява в. " Уолстрийт джърнъл ", като се базира на събеседници в американската администрация и на съдружници на Съединените щати. В почивните дни друго американско издание - " Вашингтон пост ", говореше за неофициалните старания на Съединени американски щати да подбуден Украйна да договаря с Русия. Според президента Володимир Зеленски, който забрани разговора с Русия, до момента в който Владимир Путин е на власт в Кремъл, предпочитание за сходна стъпка няма Москва, написа " Дневник ".

Белият дом отхвърля коментар за информацията, а съгласно представителя на Съвета за национална сигурност Ейдриън Уотсън " хората настояват доста неща ". " Уолстрийт джърнъл " отбелязва, че съгласно американски представители Съливан е прочут като последовател на продължаването на контактите с Русия, въпреки други високопоставени политици да считат, че договарянията с Москва в сегашните дипломатически и военни условия не биха дали плодове.

Съливан бе в Киев в петък, където приказва за непоколебимата поддръжка на Съединени американски щати за Украйна, дни преди междинните избори, които може да трансформират салдото на силите в Конгреса, а с това и вероятностите за помощта за Украйна.

Според вестника обаче договарянията са водени в последните месеци. Източниците настояват, че тематиката не е краят на войната в Украйна, а предотвратяването на ескалацията и поддръжката на каналите за връзка. Не оказва се по кое време и какъв брой постоянно са разговаряли Ушаков и Патрушев със Съливан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР