Съветите, които ще прочетете по-долу, са от професионални инструктори –

...
Съветите, които ще прочетете по-долу, са от професионални инструктори –
Коментари Харесай

Фитнесът като хоби и мотивацията

Съветите, които ще прочетете по-долу, са от професионални инструктори – нашите другари от фитнес клуб , тъй че можете да им се доверите без никакви опасения.

Ако към този момент посещавате фитнес залата, значи сте стимулирани по някакъв метод. Мотивацията обаче не е непрекъсната големина и доста постоянно спортуващите я губят в избрани моменти. Затова ще споделя няколко трика, които при мен работят безотказно в такива случаи. Може да ги употребявате както за спомагателна мотивация за по-сериозни тренировки, по този начин и когато имате липса на такава и не можете да се преборите със себе си, с цел да отидете до залата.

Един от най-силно въздействащите мотивационни фактори върху човешката душeвност е музиката! Можете да извършите следния опит върху себе си, с цел да се уверите във верността на думите ми: пуснете си хорър филм, който ви работи стряскащо и ви кара да запалите лампата и да се озъртате зад вратите, спрете му звука и в момент рисковите страсти ще изчезнат.

Изводът е, че точно въздействието на звука е най-силно и без него плашещият филм към този момент не е толкоз въздействащ.Един от най-силно въздействащите мотивационни фактори върху човешката душeвност е музиката!Чрез същия механизъм когато си пуснете вдъхновяваща за вас музика, до момента в който упражнявате, това ще повдигне както духа ви, по този начин и адреналина. Ще вършиме повече повторения с по-голяма тежест и няма да ви мързи. Лично аз се въодушевявам от моите обичани метъл банди и от бойни химни от ХVІ и ХVІІ век. Но, несъмнено, всичко е самостоятелно. Сами ще намерите музиката, която ви надъхва най-добре, без значение дали е рок, ар-енд-би, сцена, класическа, техно или друга. Важното е да ви работи стимулиращо.

Единственият метод да се възползвате от това преимущество е да си извършите плейлиста с вашите обичани песни или мелодии и да упражнявате със слушалки. Ако упражнявате с инструктор, чувате напътствията му, и когато се уверите, че изпълнявате упражнението вярно, слагате слушалките единствено по време на серията. Има доста дребен % хора, на които музиката в ушите им пречи на концентрацията, и единствено в случай че сте един от тях, този трик не е за вас.Друга ловкост, с която можете да преодолявате неочакван припадък на мързел, когато в съзнанието ви изникват всевъзможни разновидности за друго превозване на двата часа, планувани за фитнес, е да си пуснете въздействаща за вас сцена от филм. Нещо, което ви кара да желаете да постигнете триумфи. Не е наложително да е клип за фитнес мотивация с красиви тела, епична музика и размятане на тежести. Лично на мен мотивиращо ми влияят главно батални подиуми като тези от " Властелинът на пръстените " или сцената с атакуващите предградията на Сталинград елитни щурмгренадири от едноименния немски филм " Сталинград ". Когато видя тези храбри мъже, които не щадят живота си в името на висша идея, нямам моралния мотив да избягам от някаква си подготовка, тъй като съм " нерадушен " (възпитаният метод да кажа „ мързи ме “).

Моите вдъхновяващи подиуми от филми и музика може да ви се костват странни и да не са по усета ви, само че вие ще откриете вашата музика и вашите въздействащи подиуми. Тайната е да ги употребявате за мотивационен фактор, съдействуващ за реализиране на вашите цели и подсилващ вашата воля! Така че не търсете оправдания, а намерете това, което най-вече ви подтиква и съумява да възпламени онази искра у вас, която да ви кара да горите във всичко, което вършиме.

Георги Добриянов



Георги Добриянов, фитнес инструктор

Спортува от 11-годишен. Занимавал се е съществено с няколко типа спорт, преди да стане професионален фитнес инструктор. Тренирал е 5 години таекуондо ITF, където е защитил първа майсторска степен (черен колан), 4 години бокс в школата на ЦСКА, 2 години киокушин карате.

Професионалният му стаж включва 5 години фитнес инструктор и инструктор по бокс, 2 години фитнес инструктор, кондиционен треньор и съветник по медикаментозно, суплементно и хранително възобновяване в Националния център по културизъм.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР