Съветът на Европейския съюз одобри седмия пакет от санкции на

...
Съветът на Европейския съюз одобри седмия пакет от санкции на
Коментари Харесай

ЕС утвърди седмия пакет санкции срещу Русия

Съветът на Европейския съюз утвърди седмия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия, включващ отчасти ембарго върху съветското злато , регистриране в санкционния лист на 55 физически и юридически лица, разширение на листата на стоките с двойна приложимост, неразрешени за експорт за Русия , написа ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен написа в " Туитър ". Със същото решение всички съществуващи наказания против Руската федерация бяха удължени до края на януари 2023 година

" Страните членки утвърдиха нашите засилени и разширени наказания против Кремъл ", написа тя. Санкциите ще влязат в действие след публикуването им в Официалния вестник на Европейски Съюз, където ще бъдат оповестени всички детайлности за новия пакет. Съветът на Европейски Съюз също реши да удължи съществуващите ограничаващи ограничения до края на януари 2023 година

Според европейски източници и медии седмият пакет от наказания, станал прочут като " пакет шест и половина " включва възбрана за закупуване на злато от Русия под формата на полуфабрикати и кюлчета, като възбраната няма да важи за бижута. Редица категории също ще бъдат добавени към листата на артикули и технологии с двойна приложимост, доставката на които в Русия ще бъде неразрешена. С пакета се затварят някои малки врати за заобикаляне на глобите.

Изрично е указано, че храните и торовете не попадат под наказания и търговията с тях е позволена,

В черния лист на Европейски Съюз ще бъдат включени още 48 лица и седем организации, в това число редица съветски публични лица и предприемачи, както и мотоклубът " Нощни вълци " и неговият водач Александър Залдастанов (Хирурга). Сред имената на попадналите под наказания се виждат тези на кмета на Москва Сергей Собянин и актьорите Сергей Безруков и Владимир Машков.

Санкциите включват и спомагателни уточнения по отношение на рестриктивните мерки върху финансовите действия на Русия и нейните компании.

Припомняме, че включваше ембарго против съветския нефт. Засега не се чакат ограничавания против съветския природен газ.
 Европейски Съюз се прицели в съветското злато
Европейски Съюз се прицели в съветското злато

Обмислят се нови ограничавания върху благородния метал, химикалите и машиностроенето

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР