Саудитска Арабия е отворила въздушното си пространство за израелски авиокомпании

...
Саудитска Арабия е отворила въздушното си пространство за израелски авиокомпании
Коментари Харесай

Саудитска Арабия отваря въздушното си пространство за израелски самолети

Саудитска Арабия е отворила въздушното си пространство за израелски самолетни компании и самолетни компании, работещи по двете дестинации - Риад и Израел, оповестява БГНЕС, като цитира Israel 24.

Според известието Рияд е разрешил на израелските самолетни компании El Al, Arkia и Israir да употребяват въздушното му пространство. Посочва се, че Саудитска Арабия е отворила въздушното си пространство и за други самолетни компании, които да доближат до Израел.

Отбелязва се, че това ще значи, че продължителността на полетите от Израел до Далечния изток и назад ще бъде понижена.

Вестник " Times of Israel " заяви, че търговски аероплан, пътуващ към Израел, е " употребявал въздушното пространство на Саудитска Арабия за първи път през днешния ден ": Машината на Cathay Pacific Airlines, изхвърчала от Хонконг, е пристигнала в Тел Авив, прелитайки над Саудитска Арабия.

За разлика от Обединените арабски емирства и Бахрейн в Персийския залив Саудитска Арабия отхвърля да откри публични дипломатически връзки с Израел.

Въпреки това в израелската преса постоянно се появяват изказвания, че администрацията в Тел Авив поддържа контакти със Саудитска Арабия на разследващо, военно и икономическо ниво.

По обявата работи: Мария Йорданова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР