Саудитска Арабия е екзекутирала рекордните 184 души миналата година, според

...
Саудитска Арабия е екзекутирала рекордните 184 души миналата година, според
Коментари Харесай

Саудитска Арабия екзекутира рекорден брой хора през 2019 година

Саудитска Арабия е екзекутирала рекордните 184 души предходната година, съгласно правозащитната Amnesty International

В своя световен обзор на 2019 година на смъртното наказване, оповестен във вторник, Amnesty заяви, че останалият свят означи спад на смъртните присъди.

Рияд екзекутира 178 мъже и шест дами през 2019 година, малко над половината от които са непознати жители. 149 смъртни присъди са били изпълнени там през 2018 година.

По-голямата част от тях са били за закононарушения, свързани с опиати и убийства.

В същото време обаче режимът в Рияд бе упрекнат, че стои зад убийството на журналиста отстъпник Джамал Кашоги. Той бе погубен в посолството в Турция. Кралското семейство бе подложено на напън, защото Кашоги е прочут с рецензиите си към него.

Само 20 страни са виновни за всички известни изтезания в международен мащаб.

Иран и Китай заемат челните места в класацията, като точният брой във втората страна, остава държавна загадка. Броят на изтезанията съвсем се удвои в Ирак, се прибавя в отчета.

" Смъртното наказване е непоносимо и нечовешко наказване и няма достоверни доказателства, че понижава престъпността повече от пандиза ", съобщи Клеър Алгар, старши шеф на Amnesty International за научни проучвания и политика. Голяма част от страните признават това и е окуражаващо да се види, че изтезанията не престават да спадат по целия свят. " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР