Състоянието на Анатолий Чубайс, бивш специален представител на президента на

...
Състоянието на Анатолий Чубайс, бивш специален представител на президента на
Коментари Харесай

Прокурор посети Анатолий Чубайс в болницата

Състоянието на Анатолий Чубайс , някогашен специфичен представител на президента на Руската федерация по връзките с интернационалните организации за реализиране на задачите на устойчивото развиване и някогашен началник на " Роснано ", който беше откаран в клиниката " Матер Олбия " на италианския остров Сардиния, се усъвършенства . Това заяви в сряда локалният вестник L'Unione Sarda.

Според изданието след хоспитализация италианските специфични служби са се заинтересували от случая . В същото време резултатите от тестванията на Чубайс към момента се чакат, като се допуска, че са изпратени в лаборатория в град Парма, отбелязва вестникът. По информация на изданието локалният прокурор Грегорио Капасо е разговарял с Чубайс.

В понеделник италианският вестник la Repubblica напис, че Чубайс се е почувствал зле по време на отмора в курорта Коста Смералда на остров Сардиния . Чубайс се е оплакал на лекарите, че му е " мъчно да движи ръцете и краката си ", отбелязва вестникът. Според изданието полицията е употребила свои експерти, с цел да създадат проби, които да потвърдят или отхвърлят отравяне . В същото време източници от организация ANSA показаха, че нито полицейски експерти, нито други представители на правоохранителните органи са ревизирали къщата на Чубайс в Сардиния. Източник на английския вестник Financial Times заяви, че Чубайс не счита, че е бил отрове н.

По-рано телевизионната водеща Ксения Собчак в своя канал в " Телеграм ", базирайки се на брачната половинка на Чубайс, Авдотя Смирнова, сподели, че той се намира в реанимация. Източник, непосредствен до Чубайс, е споделил пред ТАСС, че положението му се е подобрило по време на лекуването на синдрома на Гийен-Баре в европейска клиника.

Бившият специфичен представител на президента на Русия за връзки с интернационалните организации за реализиране на задачите за стабилно развиване и някогашен началник на " Роснано " Анатолий Чубайс не е търсил помощ по отношение на хоспитализация със синдрома на Гийен-Баре. Ако постъпи такова искане, Кремъл естествено ще се опита да помогне, сподели пред кореспонденти прессекретарят на президента Дмитрий Песков.

" Не ми е известно за никакви обръщения за помощ. Разбира се, това е тъжна вест, желаем му бързо възобновяване, само че в това време не сме осведомени с детайлностите ", сподели Песков.

В отговор на уточняващ въпрос на един от публицистите, представителят на Кремъл добави, че съветската страна е подготвена да помогне на Чубайс, в случай че бъде получена съответна молба. " Естествено. Той е съветски жител, доколкото е допустимо, ние се опитваме да помогнем на всички съветски жители ", акцентира прессекретарят.

През март тази година Анатолий Чубайс подаде оставка като специфичен делегат на президента по въпросите на устойчивото развиване и напусна Русия. Според разнообразни източници, само че не и публично доказано, Чубайс е подал оставка и е напуснал страната поради несъгласието си с войната на президента Владимир Путин в Украйна . Самият той обаче не е правил обществени изказвания по този или други въпроси след оставката си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР