Състав на Районния съд в Свиленград определи мярка за неотклонение

...
Състав на Районния съд в Свиленград определи мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъжа, задържан след гонка в Свиленград

Състав на Районния съд в Свиленград дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на мъж, упрекнат по три текста от Наказателния кодекс и който бе прострелян с два стоп патрона при полицейска акция и последвало гонене в Свиленград, оповестиха от Съдебната палата.

Акцията против Васил Христонов (30 г.) стартира на 26 март след сигнал до органите на реда за хипотетична договорка с опиати в 21:20 часа. При опита да бъде спрян с автомобила си, обвиненият не се подчинил, блъснал няколко пъти полицейската патрулка и различен автомобил.

След това с вратата на колата блъснал чиновник на реда.

Повдигнати са му три обвинявания - за владеене на дрога, за несъблюдение на предписание на орган на власт и за причиняване на лека телесна щета на чиновник на реда. Мярката се гледа в ортопедията на хасковската болница, където потърпевшият е настанен.

Поради липса на риск от утежняване на здравословното положение на обвинения съдът реши, че предвид на събраните досега доказателства, обвиненият следва да бъде арестуван. Определението предстои на обжалване или митинг пред Окръжен съд – Хасково, допълват от съда.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР