Състав на Бургаския апелативен съд потвърди решение на ОС –

...
Състав на Бургаския апелативен съд потвърди решение на ОС –
Коментари Харесай

Съдии решиха какво ще се случи с руския секс гуру, който гние в бургаски затвор

Състав на Бургаския апелативен съд удостовери решение на Оценка за съвместимост – Бургас, с което е позволена екстрадицията на съветския жител Митрадевананда Свами, с рождено име Сергей Кириенк, съобщи Канал 3.
Свами-Кириенко е търсен от правосъдните управляващи на Руската федерация за закононарушения против лица ненавършили 14 години – причиняване на физически и душевен премеждия, посредством редовно нанасяне на побой и други насилствени дейности, осъществени във връзка с малолетно дете в безпомощно положение, от група лица след прелиминарен сговор и за насилствени дейности от полов темперамент по отношение на лице, в безпомощно положение, ненавършило 14 години.

В настояването за екстрадиция от страна на съветските управляващи се показва, че лицето е водач на престъпна група, основана за набиране на дами от Русия, Украйна и Беларус през Интернет. Момичетата са принуждавани да прекратят всевъзможни контакти с техните близки, да имат полови връзки с лицето, да вземат участие във филми с порнографско наличие и да проституират в Европа, Съединени американски щати и Мексико. Престъпленията, за които следва да се изправи пред съда имат аналог и в Българския углавен кодекс, като да блудничество наказването е от 3 до 15 години отнемане от независимост.

Апелативен съд – Бургас не почете жалбата на търсения Свами, които твърди, че наказателното гонене против него в Русия е по отношение на политическите му убеждения и набожност.

Престъпленията поради които се желае екстрадиция на търсеното лице, не се считат за политически, нито за военни, е мнението на въззивния състав. Освен това от Генералната прокуратура на Руската федерация са получени гаранции за неговата цялост и не са налице учредения да се реши, че има риск да бъде осъден поради своите религиозни или политически убеждения.

На днешното съвещание бяха позволени за разпит доведени от отбраната очевидци - Татяна К. и Анастасия Г. които обявиха, че са част от организацията на Свами.

В решението на съда се показва, че от показанията им не може да се направи аргументиран извод, че са били подложени на насилствени дейности поради религиозните си убеждения, нито че на такива репресии е бил подложен търсения или негови близки.

Въззивният състав смята, че са налице всички законови учредения за допускане на желаната от Руската федерация екстрадиция. Съдът удостовери и мярката за неотклонение „ задържане под стража “ до фактическото му предаване на Митрадевананда Свами на правосъдните управляващи в Русия.

Решението не предстои на обжалване и протестиране.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР